„ЛАЖНИ ХУМАНИТАРЦИ” ТРАЖЕ НОВАЦ – ЧУВАЈТЕ СЕ ПРЕВАРЕ!

Свима се десило да нам на врата позвоне непознате особе које у рукама држе разне папире: фотографије и потврде на основу којих траже финансијску помоћ – најчешће за „болесну децу“. То се на Старом граду све чешће дешава, па су тако недавно двојица младића обилазила станове у насељу „Дорћол“, преко пруге.

– Два млађа човека су током марта била у мом улазу и узимали новац од станара позивајући се на мене, као председника Скупштине зграде и сагласност од општине Стари град. Тако су од једне старије станарке добили 400 динара, оставивши јој признаницу са печатом на коме пише организација „Хумано срце“ из Јарка – рекао је наш саговорник, иначе председник Скупштине зграде, који је желео да остане анониман. Према његовим речима, неки од станара су прозрели превару записавши имена „гостију“ (позната редакцији), за која се претпоставља да нису тачна.

Како смо незванично сазнали у Одељењу за комуналну инспекцију и комуналне послове Управе Градске општине Стари град грађани до сада нису пријављивали овакве врсте превара.

Према речима нашег саговорника, последњих година овакве појаве су интензивне. Лажни хуманитарци опремљени су фотографијама, папирима, уверењима… Неки су чак тврдили да имају одобрење полиције!? Станари их дочекују неспремни и дају новца

колико могу, а дешавало се и да уколико се неко успротиви, добије низ увреда и псовки.

– Саветујемо свима да преко интерфона не отварају улазна врата непознатим особама и тако им онемогуће да се нађу у стамбеној згради – истиче наш саговорник.

Како додаје, у насељу „Дорћол“ комунални полицајци су веома ретка појава, осим на Дунавском кеју. Када би се чешће појављивали у самом насељу, очекивано је да би оваквих проблема било мање.