ОДРЖАНО ШКОЛСКО ПРВЕНСТВО СТАРОГРАДСКИХ СРЕДЊОШКОЛАЦА У КОШАРЦИ: ЕТШ „НИКОЛА ТЕСЛА“ ПРВА У МУШКОЈ, СПОРТСКА ГИМНАЗИЈА У ЖЕНСКОЈ КОНКУРЕНЦИЈИ

Општина Стари град и Спортски савез Стари град настављају традицију школских спортских такмичења коју су обновили прошле године. У новој школској години одржано је прво општинско такмичење средњошколаца у кошарци, у мушкој и женској конкуренцији, у спортској хали Кошаркашког клуба „Динамик“ на Дорћолу.

На такмичењу је учествовало 8 мушких и 4 женске репрезентације староградских средњих школа.

„Најбољи су били кошаркаши ЕТШ „Никола Тесла“, а у женској конкуренцији Спортска гимназија. Дугујемо посебну захвалност КК „Динамик“ на подршци, јер су нам обезбедили најоптималније услове за такмичење, као и Спортском савезу општине Стари град. Све похвале упућујем кошаркашким екипама и њиховим професорима који су их водили у овом такмичењу“, поручио је Недељко Јовановић, члан Већа општине задужен за спорт,

„Све школе су се одазвале нашем позиву у мушкој конкуренцији, а у женској четири. Било је пријатно видети да међу средњошколцима има талентованих појединаца који активно тренирају кошарку у београдским клубовима“, оценио је Недељко Јовановић и нагласио да је финале у мушкој конкуренцији, које је „Никола Тесла“ добио у продужетку од 5 минута, било изузетно напето и квалитетно.

На општинском такмичењу средњошколаца у мушкој конкуренцији су учествовале кошаркашке репрезентације Спортске гимназије, Прве београдске гимназије, Трговачке школе, Прве економске, Ваздухопловне академије, ЕТШ „Никола Тесла“, Математичка гимназија и Дрво арт школа.

Прво место је освојила ЕТШ „Никола Тесла“, друго Прва београдска гимназија, а треће место је заузела екипа Математичке гимназије. Прво место у женској конкуренцији освојила је екипа Спортске гимназије, друго Ваздухопловна академија, треће су биле средњошколске Трговачке школе, а четврте  девојке из Дрво арт школе.

„Присуствовали смо квалитетном такмичењу. Играло се 2х15 минута,  уз поштовање фер плеја“, оценио је председник Спортског савеза Стари град Мирко Вујовић, захваливши КК „Динамик“ и општини Стари град на подршци у организацији овог такмичења.

Подсећамо да је општина Стари град у циљу популаризацији спорта и бављења физичом културом организовала низ бесплатних програма за најмлађе Старограђане.