КОНКУРС ЗА СТУДИЈСКО ПУТОВАЊЕ У ЕВРОПСКЕ ПРЕСТОНИЦЕ КУЛТУРЕ 2011. ГОДИНЕ

Градска општина Стари град, Канцеларија за младе општине Стари град у сарадњи са Установом културе “Пароброд” у понедељак, 4. априла, у 17 сати организују јединствену промоцију два пројекта. Публикацију – каталога „Култура @Ессен“, о посети 30 младих Старограђана Есену – европској престоници културе 2010. и најаву почетка реализације новог пројекта – студијска посета 25 младих са Старог града европским престоницама културе за 2011. годину, градовима Турку у Финској у и Талин у Естонији.

Конкурс за младе са Старог града почиње 5. и отворен је до 29. априла. Промоција пројекта је симболично заказана за 4. април, на Дан студената Београдског универзитета. По његовом завршетку, коначан списак 25 младих Старограђана одабраних за студијско пут биће објављен 9. маја, на Дан Европе.

Присутнима ће се на промоцији пројекта обратити, у име домаћина, заменица председнице Градске општине Стари град Ана Даниловић, а од гостију, амбасадор Немачке господин Волфрам Мас, представник амбасаде Финске и испред Одбора за кандидатуру Града Београда за европску престоницу културе 2020. године Данко Рунић.Догађај почиње у 17 сати у Установи културе “Пароброд”, Улица Капетан Мишина 6а у Београду. Позивамо вас да дођете и представите јавности овај јединствени пројекат. Подсећамо да је Београд један од најозбиљних кандитата за Европску престоницу културе 2020. године.