КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ СТАРИ ГРАД ВОДИ 30 МЛАДИХ У ЕСЕН

Општина Стари град и Канцеларија за младе општине Стари град у сарадњи са Установом културе „Пароброд“ и градом Београдом, организују конкурс Kul.tura@Essen који је отворен од 15. до 30. септембра. Позив је упућен
студентима Београдског универзитета, Универзитета уметности и осталих високошколских установа, или младима који имају од 18 до 30 година са неким стваралачким радом иза себе, који би потврдио да се баве неком формом уметности.

Заинтересовани такође морају да имају и пријављено пребивалиште на општини Стари Град. Конкурсна комисија ће изабрати 30 младих који ће отпутовати у Есен, једну од три европске културне престонице за 2010. годину, док ће крајем новембра бити организована и изложба радова насталих на том путовању.

Пројекат Kul.tura@Essen за циљ има да млади са општине Стари град стекну ново животно и професионално искуство кроз упознавање програма овогодишње европске престонице културе, Рурске области и града Есена у Немачкој. Канцеларија за младе Стари град обезбедиће изабраним кандидатима авио превоз и боравак од 5 дана у Есену, Дортмунду, Бохуму и Дуисбургу. Посебно је значајно то што ће млади уметници имати прилике да на овом путовању посете и најбитније уметничке манифестације и објекте од културног значаја попут Унескове баштине Cehe Colferajn централе, музеја Folkvang, Крупове виле Hugel, најстаријег 61. по реду фестивала светлости и многих других.

Упутство и формулар за подношење пријава могу се преузети на сајту Канцеларије за младе општине Стари град www.kzmstarigrad.org.rs, општинском сајту www.starigrad.org.rs, или у просторијама Канцеларије за младе у општини Стари град, Македонска 42, IV спрат, соба 75, сваким радним даном, у периоду од 10 до 15h. За све додатне информације можете се обратити координаторима Канцеларије за младе Стари град; Бојану Мојсовском, Ђорђу Спасићу или Марини Вуловић, на email kzmstarigrad@gmail.com, као и на телефон 011/ 33 00 657.

Услови конкурса на www.kzmstarigrad.org.rs