“ЈЕВРЕМОВА, УЛИЦА СУСРЕТА”, НА ЦВЕТИ 28. МАРТА

Поводом манифестације „Јевремова – улица сусрета“, која ће се одржати на Цвети, славу и Дан општине Стари град, 28. марта од 13 до 15 сати, у Свечаној сали општине Стари град, у петак, 19. марта је одржана конференција за медије и подељене су Захвалнице учесницима и организаторима прошлогодишње манифестације.

– Општина Стари град слави Цвети, дан уласка Исуса Христа у Јерусалим. Ово је уједно и Дан општине и као и прошле године Јевремова улица ће поново бити улица сусрета. Жеља нам је да свим Старограђанима пошаљемо позитивне сигнале и добре вибрације. Прошетајмо заједно овом дорћолском улицом радосни, дођите да се сретнемо, дружимо, разговарамо – поручила је председница општине Мирјана Божидаревић.

– Прошлогодишња манифестација је примљена одлично и била је испуњена грађанима који су уживали у разноврсном и богатом програму. Грађани су од раног јутра садили цвеће, стављали саксије на прозоре и било је сасвим једноставно да људи из Бајракли џамије прискоче у помоћ Јеврејском музеју – рекао je Ристо Рацо, члан Општинског већа. Он се посебно захвалио иницијаторима „Јевремове улице сусрета“: музеју Вука и Доситеја, Позоришном музеју, Центру за културу „Стари град“, Дому породице Павловић, Предшколској установи „Дечји дани“ и основној школи „Михајло Петровић Алас“.

О овогодишњој организацији „Јевремове- улице сусрета“посебно се стара Ана Даниловић, заменица председнице општине, која је најавила још богатији културни програм него прошле године, и посебно нагласила, да је стигло толико понуда разних оркестара, хорова, културних институција да би Јевремова морала да буде још много дужа улица да би сви учествовали. Она се посебно захвалила Љубици Бељански досадашњој директорки Центра за културу „Стари град“ која је била иницијатор да Јевремова буде улица тако лепих сусрета комшија и грађана.

Манифестација ће свечано бити отворена 28. марта у 13 часова уз бубњеве и фанфаре оркестра музичке школе „Станковић“ на углу улица Јевремове и Риге од Фере. У програму свечаног отварања учествоваће и КУД „Никола Тесла“ са сплетом грађанских плесова и мелодија са краја 19. века.

Богат програм и многобројни учесници покушаће да оживе време грађанске Србије крајем 19 века. На Цвети ће Јевремова улица бити место шарено од догађаја, весело од музике бројних оркерстара музичких школа(„Вучковић“, „Мокрањац“, „Славенски“, „Станковић“), оркестра „Бинички“, хорова „Браћа Барух“, „Мадригалисти“, „Мокрањац“, „Александар Невски“ , КУД „Крсмановић.

Медијски покровитељ овогодишње “Јевремове улице сусрета“ је “СИМБОЛ БЕОГРАДА РТВ СТУДИО Б”, који ове године слави јубилеј 40 година од оснивања.