JАВНИ ЧАС O ХОЛОКАУСТУ У ОПШТИНИ СТАРИ ГРАД

Градска општина Стари град, Канцеларија за младе и Српско-јеврејско певачко друштво организују у уторак, 6. октобра , у 18.30 часова, у свечаној сали општине Стари град, Македонска 42, јавни час „Да се никад не заборави, Холокауст, да се никад не понови – музика пише сећања”.

Пројекат, чији је аутор председница Српско-јеврејског певачког друштва Марлена Вајнбергер Павловић позива на толеранцију, против је антисемитизма, агресије и расизма. Намењен је ученицима завршних разреда основних школа, ученицима средњих школа и студентима.

Предавачи и извођачи биће др Милан Кољанин, историчар Института за савремену историју Србије, социјални психолог Драган Попадић, професор Филозофског факултета Универзитета у Београду и Александар Ајзенберг, сведок Холокауста у Србији. Предавања прати и хор Српско-јеврејског певачког друштва који кроз музику даје приказ времена и дешавања из Другог светског рата.

Пројекат траје пет година и кроз њега је до сада прошло око 9.300 младих широм Србије. Час историје, музике и психологије има циљ – схватити прошлост и сећати се жртава Холокауста како би упозорио на опасности од равнодушности.

Трибини ће присуствовати амбасадори Канаде, Израела, Пољске, аташе амбасаде Немачке за политику и културу, заменик шефа OSCE, Роберт Чобан и руководство Градске општине Стари град.

Јавни час су подржали амбасада Немачке, Министарство културе и информисања, Секретаријат за културу и Народно позориште у Београду.