ЈА САМ ПРВАК СТАРОГ ГРАДА – ДОБРОДОШЛИЦА ЂАЦИМА ПРВАЦИМА

Први септембар, почетак нове школске године у свим основним школама на Старом граду обележила је традиционална добродошлица ђацима првацима „Ја сам првак Старог града“, коју већ неколико година за редом организује наша општина.

Током преподнева, са почетком у 11 сати, у ОШ за заштиту вида “Драган Ковачевић“ првацима је приређена пригодна свечаност на којој је председница општине Мирјана Божидаревић деветнаесторици најмлађих школараца уручила поклоне, како би им овај дан остао у трајном сећању. Прваци су се окитили специјално дизајнираном медаљом “Ја сам првак Старог града“, качкетом за безбеднији долазак у школу и лепом мајцом, са истим натписом, а све упаковано у еколошку платнену торбицу на којој пише „Првак Старог града“.

У исто време, било је весело испред ОШ „Вук Караџић“ где је, у сарадњи Министарства унутрашњих послова и Министарства просвете, компанија „Соко Штарк“одржала акцију “Безбедно пређи улицу уз Бананицу”. Испред школе су се осим првака и њихових родитеља окупиле и јавне личности, Лена Богдановић, Милош Миловановић, Др Феелгоод, Срђан Ивановић, Воја Недељковић и други, које су са маскотом акције “Бананицом” помагале деци да пређу улицу и саветовале их у вези са основним правилима за безбедан прелазак улице. Акцији је присуствовао Ивица Дачић, Министар унутрашњих послова РС, а њен циљ је скретање пажње јавности на безбедност деце у саобраћају, повећање свести возача и едукација малишана који полазе у школу.

Прваке ОШ Вук Караџић“ на школским клупама је поред уџбеника дочекала и поклон торбица са медаљама, мајицама и качкетима – дар општине Стари град а нове ђаке је поздравио и пожелео им лепе школске дане Марко Бастаћ, члан Већа

Добродошлица „Прваци Старог града“ настављена је и у поподневним сатима у свим основним школама. Током сутрашњег дана, 2. септембра, свечано обележавање поласка у школу одржаће се у ОШ „Дринка Павловић“, са почетком у 18,00 сати, а добродошлицу ђацима ће пожелети председница општине Мирјана Божидаревић.
У староградске основне школе кренуло је 507 ђака првака. Највише у ОШ „Дринка Павловић“ 120 ученика. ОШ „Михајло Петровић Алас“ примила је 109 нових ђака, следе ОШ „Вук Караџић“ са 76, у ОШ „Скадарлија“ уписано је нових 58 ученика, ОШ „Браћа Барух“ 56, ОШ „Краљ Петар Први“ 49, ОШ „Стари град“- 20 првака, а у ОШ „Драган Ковачевић“ креће 19 ученика првог разреда.