ИЗЛОЖБА „ЉУДИ ГОВОРЕ“ У СКАДАРЛИЈИ

У Кући Ђуре Јакшића у Скадарлији отворена је изложба „Људи говоре“ вајара и сликара Владимира Аландера. Уметник је завршио Факултет примењених уметности 1999. године, одсек вајарство у класи професора Мирољуба Стаменковића и Зорице Јанковић. Ово је његова друга самостална изложба. Прву самосталну изложбу под називом „Живот иза платна“ имао је прошле године у новом Арт експо центру у Краља Петра 71. Излагао је на двадесетој јубиларној групној изложби цртежа у Народном универзитету „Браћа Стаменковић“, као и на групном излагању поводом Олимпијаде у Пекингу под називом „Спорт и уметност“ (у оквиру манифестације „Дани Београда“).

-Вајар сам и углавном радим са јако мало боја, више пратим неку форму него колорит, важан ми је и однос светлог и тамног. Не правим разлику између сликарства и вајарства. Постоји разлика у медијима али не у ономе како човек размишља, а то је оно што је битно. Бавим се преко интернета виртуелним световима, прецизније речено „Second life“, тако се зове тај свет где апсолутно могу да искажем своју креацију. Друга моја прича је такозвана дигитална уметност. Слике су за људе који више воле традиционалну уметност и мислим да оне увек говоре саме за себе. Захваљујем се општини Стари град и Мирослави Стопић, члану Већа општине, на подршци у реализацији ове изложбе– прича Владимир Аландер.

Млади уметник ради и илустрације, плакате, ТВ анимације, рекламе, веб технологије, фотографије, индустријски дизајн, графику… Аутор је визуелног идентитета ТВ „Кристал“ и креативни директор дневних новина „Курир“, ради компјутерску графику за ТВ „Кошава“…

Изложба коју је 1. фебруара отворила Мирослава Стопић, члан Општинског већа Старог града, може се видети до 15. фебруара.