ИЗБОРНА КОМИСИЈА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД: ПРИЈАВЕ ЗА ГЛАСАЊЕ ВАН БИРАЧКОГ МЕСТА

Поштовани  Старограђани,

Избори за посланике Народне скупштине Републике Србије и одборнике Скупштине Градске општине Стари град одржаће се у недељу, 21. јуна.

Изборна комисија Градске општине Стари град (ОИК) обавештавава све суграђане, који на то имају право, да се за гласање ван бирачког места могу пријавити током петка (19. јуна) и суботе (20 јуна), од 8 до 16 часова, као и током изборног дана у недељу (21.јуна), закључно до 11 часова, позивом на телефоне ОИК-а : 011/3300-562,  3300-697 и 3300-698.

Подсећамо да Закон дозвољава могућност гласања код куће  искључиво немоћним и спреченим особама, као и особама које из здравствених разлога не могу доћи до бирачког места.

Под немоћним и спреченим лицима сматрају се: лица која из здравствених разлога нису у могућности да дођу на бирачко место, особе са инвалидитетом и немоћна стара лица. Спреченим лицем се не сматра лице које не може да дође да гласа на бирачком месту услед нпр. обавеза на послу

У бирачки списак на Старом граду је уписано 53.737 бирача са правом гласа који ће тог дана, на 56 бирачких места имати прилику да свој глас дају некој од пријављених листа на републичким и локалним изборима –  за посланике Народне скупштине Републике Србије и одборнике Скупштине градске општине Стари град.

Бирачка места у Републици Србији отварају се 21. јуна у 7,00 часова, а затварају у 20,00 часова.Бирачи који се затекну на бирачком месту у 20,00 часова имају право да гласају, без обзира на то што је истекло предвиђено време за гласање.

Молимо Старограђане, посебно наше старије суграђане, да поштују све мере заштите и социјалног дистанцирања током изборног дана, имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију у земљи, као и да су мере борбе против ширења епидемије корона вируса и даље на снази.