ИСЕЉЕНО БЕСПРАВНО НЕХИГИЈЕНСКО НАСЕЉЕ КОД ЖЕЛЕЗНИЧКЕ СТАНИЦЕ БЕОГРАД – ДОЊИ ГРАД НА ДОРЋОЛУ

У складу са претходним најавама градоначелника Драгана Ђиласа да ће надлежне службе града Београда наставити да решавају проблем бесправних нехигијенских насеља на територији града која се налазе на земљишту предвиђеном за изградњу инфраструктурних и других објеката, током јутра, у сарадњи са ЈП „Железнице Србије”, расељено је насеље на подручју Железничке станице Београд – Доњи град. На тај начин спроведено је Решење републичке инспекције за железнички саобраћај и створени су услови за нормализацију саобраћаја на овом међународном железничком правцу.

За 15 породица са пребивалиштем у Београду, како је раније најавила радна група којом председава заменик градоначелника Милан Кркобабић, обезбеђен је адекватан привремени смештај у мобилним стамбеним објектима у насељу Прогрес на Палилули. Ово насеље опремљено је и свом потребном инфраструктуром. Такође, обезбеђена је и помоћ социјалних радника, који ће се бринути о укључивању ових становника Београда у друштво и школовању најмлађих, као и здравствени прегледи за све чланове ових породица.

Већина породица које нису имале пребивалиште у Београду саме су напустиле нехигијенско насеље током јучерашњег дана и вечери, осим две породице из Бора и Републике Македоније, које су привремено смештене у прихватне центре, где о њима бригу воде надлежне републичке институције.