КЛАСИКА И РЕНЕСАНСА У „ГВАРНЕРИЈУСУ“

У Центру лепих уметности „Гварнеријус“ синоћ је одржан трећи по реду хуманитарни концерт „ Ми бринемо за децу из Свратишта – придружите се и ви.“

Препуна сала, одушевљена публика, овације на крају концерта за сопран Драгану Томић, пијанисту Ивана Љубу и Андреја Јованића на теорби. Био је то и Драганин дипломски рад на Катедри за соло певање Музичке академије у Београду. Драгана Томић, поред тога што је солиста Опере Народног позоришта, наступа и са ансамблом „Ренесанс“ .

Разноврстан програм састојао се из два дела, првог класичног и другог који је био мјузикл. На програму су били: Пурсел, Бах, Моцарт, Рахмањинов , Дебиси, Штраус, Миланковић, Коњовић, Милојевић и Бернштејн.

Драгана Томић на бину је изашла прво у пратњи Андреја Јовановића који је на теорби, барокном инструменту, испратио њено извођење а потом им се придружио и Иван Љуба, који је на клавиру испрати њен даљи наступ.

Циклус добротворних концерата завршиће се почетком јуна, гостовањем Милана Милисављевића, треће соло виоле њујоршке Метрополитен опере.

Покровитељи хуманитарних концерата, чији је приход намењен напуштеној деци у Крфској улици, су општина Стари град и Центар лепих уметности „Гварнеријус“.

Градска општина Стари град отворила је наменски рачун за уплате

840 – 744151843 – 84, модел: 97, позив на број 44-018.