СТАРОГРАДСКО ЛЕТО: ИЛУСТРОФЕСТ – 5. МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ НАЈБОЉИХ ИЛУСТРАЦИЈА (ПЕТАК, 7 ЈУЛ) – У ОКВИРУ „АРТ БАЗАРА“ БЕСПЛАТНЕ РАДИОНИЦЕ ЦРТАЊА И ИЛУСТРОВАЊА ЗА ДЕЦУ

Пети  међународни фестивал Илустрације – Илустрофест одржава се на Београдској тврђави (Савско шеталиште) од 7. до 14. јула, уз генерално покровитељство Банке Поштанска Штедионица и партнере Фестивала – општину Стари град, ЈП „Београдска Тврђава” и „Београдске пијаце”.

На отварању ћемо представити велику међународну изложбу најбољих илустрација из целог света. Изложбом су обухваћене илустрације рађене за књиге за децу и одрасле, илустрације из области дизајна и advertising-a, илустрације у магазинима, друштвено-одговорне илустрације као и најбољи лични пројекти светских креативаца.

Ова изложба резултат је годишњег такмичења које сваке године организујемо у потрази за новим креативцима и свежим идејама са жељом да Београд буде центар европске и светске креативности!

За учешће на овогодишњем међународном фестивалу илустрације пријавило се скоро 800 аутора из целог света! Изузетан одзив уметника од Њујорка до Москве… доказује да је Фестивал препознат у светској креативној заједници и представља велики подстицај организаторима за даљи развој фестивала!

Овогодишњи жири, који су чинили углавном прошлогодишњи лауреати: Дејан Краљ (Словенија), Манца Крошељ (Словенија), Естер Гарциа (Шпанија), Наталија Палуровић (Србија) и Ксенија Маринковић, српска кустошкиња, одабрао је у селекцију 176 аутора из 28 земаља (Азербејџан, Белорусија, Босна и Херцеговина, Бразил, Бугарска, Канада, Кина, Хрватска, Куба, Египат, Француска, Џордзија, Немачка, Иран, Италија, Мексико, Северна Македонија, Пољска, Русија, Сједињене америчке државе, Србија, Словачка, Словенија, Шпанија, Турска, Велика Британија и Украјина).

Њихови радови биће представљени на великој међународној изложби на свечаном отварању Илустрофеста 7. јула на Београдској тврђави (Савско шеталиште) у 20 часова. Том приликом биће организована и церемонија проглашења најбољих илустратора, додела награда и парти, у част награђених.

АРТ БАЗАР“:  ЗА ВИКЕНД БЕСПЛАТНЕ РАДИОНИЦЕ ЦРТАЊА И ИЛУСТРОВАЊА ЗА ДЕЦУ 

Позивамо Вас да овог викенда посетите Калемегдан. Поред међународне изложбе најбољих илустрација из целог света, „Илустрофест” традиционално организује и „Арт Базар” који ће ове године трајати 7, 8, 9. јула и 14. јула, од 18 до 22 часова.

Захваљујући ЈП „Београдске пијаце“ млади илустратори добили су бесплатан простор за излагање својих илустрација и илустрованих предмета (одећа, обућа, накит, посуђе, торбе…) које ће посетиоци моћи да купе директно од аутора и подрже локалну креативност.

Током викенда, 8. и 9. јула од 18 часова, на Калемегдану, биће организоване бесплатне радионице цртања и илустровања за децу које држе млади и талентовани уметници.

Деца ће научити да илуструју омиљене ликове, направе сами 3Д играчке, биће организована и радионица илустровања везом за децу и родитеље.

Субота, 8.7. од 18 часова: Радионица илустровања за децу од 7 до 14 година

Радионицу води илустраторка Анђела Срејић

Субота, 8.7. од 19 часова: Радионица веза (илустровање на текстилу техником веза) за децу од 7 до 14 година

Радионицу води мастер дизајна Цвета Шебез

Недеља, 9.7. од 18 часова: Радионица прављења 3Д играчака од картона за децу од 3 до 8 година

Радионицу води гост из Русије, Схамил Иакупов

Недеља, 9.7. од 19 часова: Радионица калиграфског писма за децу од 7 до 14 година

Радионицу води графички дизајнер Александар Јовановић

Улаз је слободан! Добродошли!

Потребно је да Ваше дете пријавите на радионице на e-mail Фестивала info@ilustrofest.com