ПУ „ДЕЧЈИ ДАНИ“: ЗАХВАЉУЈУЋИ ОПШТИНИ СТАРИ ГРАД ВРТИЋИ „ЛЕПТИРИЋ” И „ВИЛА” ДОБИЛИ БЕЗБЕДНО ИГРАЛИШТЕ СА МЕКОМ ПОДЛОГОМ И МОДЕРАНИМ МОБИЛИЈАРАРОМ

Градска општина Стари град наставља са уређењем дворишта вртића на територији Старог града, а последње уређено двориште налази се у Господар Јевремовој 18.

Деца која иду у вртиће „Лептирић” и „Вила” у оквиру ПУ „Дечји дани” добила су безбедна игралишта са меком подлогом и модераним мобилијараром који омогућава развој моторике и активан боравак у природи.
Председник Градске општине Стари град Радослав Марјановић  изјавио је да су уређења дворишта вртића „Лептирић” и „Вила” трећа по реду, након уређења дворишта и фасаде вртића „Липа” у Солунској улици и дворишта вртића „Дамбо”.
„Имамо укупно пет вртића на територији наше општине и желимо да у наредном периоду свих пет дворишта вртића на Старом граду буду уређена по најбољим могућим стандардима, са најбољим дечјим справама, са тартан подлогом која ће омогућити деци безбеднији развој и игру. Жеља нам је да кроз једну континуирану акцију свакодневно унапређујемо квалитет боравка деце у вртићима на Старом граду”,  изјавио је Марјановић.

Како наводе из Градске општине Стари град, ове недеље очекује се почетак радова на реконструкцији фасаде вртића „Дунавско обданиште” које се налази у улици Цара Душана 1. „Дунавско обданиште” први је основани вртић на Старом граду, а вилу у којој се и данас налази вртић тадашња предшколска установа добила је на поклон од краљице Марије Карађорђевић. Данас овај вртић окупља 200 деце подељених у различите узрасне групе. Поред реконструкције овог вртића, очекује се и почетак радова на реконструкцији дворишта вртића „Скадарлија“.

“У наредном периоду чека нас, пре свега, велика реконструкција дворишта вртића ‘Скадарлија’ у који иде и највећи број деце са Старог града. Кроз овај низ пројеката које смо започели у међувремену успели да припремимо и документацију и све оно што је неопходно како бисмо ту једну велику реконструкцију обавили током ове године”, изјавио је Радослав Марјановић, председник Градске општине Стари град.

Директорка ПУ „Дечји дани“ Сања Лазовић рекла је да је поносна на чињеницу да су уз помоћ Града Београда и Градске општине Стари град успели да обнове већ дворишта и фасаде вртића.

„ПУ „Дечји дани“ у свом саставу има пет вртића који имају дворишта што је врло важно за нас као централну градску општину, јер су деца окружена и саобраћајем и улицама и јако је лепо да имамо зелена дворишта попут овог у центру града. До сада су обновљена три игралишта и очекујемо подршку општине као и до сада, сви знамо да нам је општина донирала двориште у вртићу „Липа“ и да су и родитељи презадовољни”, нагласила је  Сања Лазовић.