ГРАДСКА ОПШТИНА СТАРИ ГРАД ПОТПИСАЛА СПОРАЗУМ О САРАДЊИ СА ПОЉСКИМ ГРАДОМ ЛУБЛИНОМ

Приликом званичне посете Лублину представници београдске општине Стари град су заједно са домаћинима разматрали области у којима је могуће јачати билатералне везе и партнерство две општине, које би допринеле развоју међусобног разумевања, толеранције и сарадње.

У жељи да се прошири и ојача пријатељство између две локалне заједнице, које се развија још од 2013. године градоначелник Лублина Криштоф Жук и председник општине Стари град Марко Бастаћ потписали су у Лублину Споразум о сарадњи који уређује даље односе ове две општине.

– Због незавидне финансијске ситуације и историјски минималног буџета општине Стари град, улажемо велике напоре да успоставимо и развијемо сарадњу са европским градовима и општинама, јер они имају непосредан приступ међународним фондовима који финансирају различите пројекте – рекао је председник општине Стари град Марко Бастаћ у Лублину и најавио реализацију првих партнерских пројеката.

Разменом експерата, знања, идеја и искустава две стране ће покретати заједничке иницијативе и пројекте у областима запошљавања, предузетништва, учешћа грађана у доношењу одлука, здравству, заштите животне средине, равноправности полова, културе, спорта и информационих технологија. Резултате подношења заједничких предлога пројеката међународним фондовима и организацијама, Лублин и Стари град очекују већ током наредне године, а како је рок трајања Споразума о сарадњи десет година, то ће бити само почетак једне плодоносне сарадње.