ГО СТАРИ ГРАД ПРЕДСТАВИЛА РЕЗУЛТАТЕ ПРОГРАМА „ЗАЈЕДНО ЗА ВАШУ ЗГРАДУ“

Градска општина Стари град представила је данас резултате програма „Заједно за вашу зграду“ који је покренут 2010. године и најавила акцију „Заједно за вашу фасаду“.

У протекле 2 године, од када је покренут програм „Заједно за вашу зграду“ поправљене су и обновљене 592 зграде чије су скупштине/савети станара зграде добиле средства за уређење простора своје зграде и око ње.

Први пут кад је акција покренута 2010. године учествовало је 278 староградских скупштина станара док је 2011. године стигло 368 пријаве, а на самом конкурсу 338 скупштина станара је добило износ до 200.000,00 динара.

Током пријаве конкурса скупштине/савети станара зграде конкурисали су за разне врсте радова, од мањих, поправке врата, интерфона, промене прозора, увођења видео надзора, па све до већих, поправке крова, фасада, лифтова.

„Грађани општине Стари град су веома позитивно реаговали на ову акцију и ми ћемо наставити са овим програмом и у наредним годинама. Жеља нам је била да се сами људи зближе, да комуницирају, да ураде и поправе нешто заједно, а све са идејом да општина Стари град поврати лепоту, сјај и значај који јој по њеном географском положају и припадају.“ – изјавио је Дејан Ковачевић, начелник Управе Градске општине Стари град.

Он је додао да конкурс за акцију „Заједно за вашу фасаду” почиње у априлу, а општина Стари град ће финансирати 80 одсто, а станари 20 одсто вредности радова.