ФИШ ФЕСТ ОД 30. АВГУСТА ДО 2. СЕПТЕМБРА НА ПЛАТОПУ КОД КУЛЕ НЕБОЈША

На простору некадашње Водене вароши, на платоу код Куле Небојша, од 30. августа до 2. септембра биће одржан дванаести по реду Фиш Фест Београд. Посетиоци овог гастрономског фестивала, као и претходних година, уживаће у рибљој чорби, бројним специјалитетима од рибе и атрактивном музичком програму. Гастрономско финале манифестације је у недељу, од 16 сати, када ће се одржати такмичење кувара професионалаца.

Фестивал окупља најбоље куваре из нашег региона: БиХ, Хрватске, Црне Горе, Словеније, Македоније, који ће поред рибље чорбе, спремати и бројне друге специјалитете.

Своје знање представиће мајстори Асоцијације шефова кувара Србије и Кулинарске федерације Србије, као и гостујући кувари у делу „куварски шоу“. Савез кувара европских и медитеранских регија из Сплита заједно са гостима из Црне Горе и нашим куварима припремаће „дагње на бузари“ за 3.000 особа у специјалном казану од 1.000 литара.

На штандовима на платоу биће одржана традиционална презентација старих заната, произвођача сира, маслиновог уља, меда као и туристичке понуде Београда и Србије. Посетиоци ће моћи да уживају у наутичкој изложби пловила. За најмлађе суграђане биће организован забаван и интерактиван програм.

Сваког дана биће одржавани музички концерти. Наступиће Прљави инспектор Блажа и Кљунови, Апсолутно романтично, Котон Пикерс, Твајлајт, Никола Грбић Грба и Тинитус Банд и Рок лавиринт.