„ЏАК ПУН КЊИГА“

Поводом Сајма књига 25. октобра у простору Радио Београда одржан је „Герила букшоп“ где су продаване књиге „Службеног гласника“ по сајамском попусту и одржана је и хуманитарна акција „Џак пун књига“. Поједине књиге продаване су чак са попустом од 80 одсто и било је књига које су коштале и 75 динара. „џакови пуни књига“ продавани су по цени од 400 до 1.000 динара.

Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град, један од домаћина ове акције поздравила је присутне и рекла:

– Герила букшоп“ је једна сјајна идеја, коју је општина Стари град наравно, оберучке прихватила, поготову што планирамо да следеће године учествујемо у реновирању овог простора који ће се постати кафе књижара. Вечерас смо овде у „Герила букшопу“ а од продаје књига у ђаковима „Службеног гласника“, помоћи ћемо рад Друштва за бригу о старим лицима општине Стари град и школске библиотеке средњих школа.

Почео је Сајам књига и у години смо књиге и општина Стари град увек учествује у свим акцијама које су везане за књигу, тако је и овога пута, и мени је драго што смо ми заједно са „Службеним гласником“ и „Радио Београдом“ домаћини „Герила букшопа“.

Слободан Гавриловић, директор „Службеник гласника“ нагласио је:

– Ово је пре свега покушај да новим моделима привучемо нашу публику. Желимо да ово постане култно место и надамо се да ћемо успешно реализовати нашу заједничку акцију са Радио Београдом за ново место за звучну књигу.

Бранка Вуковић, помоћница директора Радио Београда истакла је да је

Радио Београд већ дуго чекао на реализацију пројекта да добије дигитално информативни центар.

– Коначно ћемо добити звучну архиву и место за нашу издавачку делатност захваљујући општини Стари град и „Службеном гласнику“ са којим ћемо сарађивати.