ДВОРИШТЕ У МИЛУТИНА БОЈИЋА ПОНОВО МЕСТО ЗА ИГРУ

Захваљујући Волонтерском сервису Градске општине Стари град двориште између стамбених зграда у Милутина Бојића 2 сада је очишћено и у њему малишани и омладина могу пријатније да бораве и да се играју.

Ово двориште, својевремено спортско игралиште, деценијама је било запуштено, па су акцију иницирали станари на овој адреси. Некад се ту играо квалитетан улични баскет, као и онај мало лакши „клиначки“, а терен се одржавао.

 

– Тражили смо помоћ за чишћење. Покушавали смо најпре обраћањем Јавном комуналном предузећу „Градско зеленило“, а затим и „Градској чистоћи“. На крају смо дошли до општине и њеног Волонтерског сервиса који су нам једини изашли у сусрет – рекла нам је Миа, једна од иницијатора акције.

Двориште које је некада представљало кошаркашки терен, дуги низ година, можда чак и деценију се налази у руинираном стању. Бетонска подлога је оштећена и неравномерна а свуда су били прљавштина, ђубре, лишће, гране… За неколико сати, простор је сређен, захваљујући вредним рукама волонтера и волонтерки, као и младим комшијама из улаза.

– Волонтерски сервис позива све Старограђане који имају иницијативу да ураде нешто лепо за свој крај да нам се јаве, а ми ћемо им радо изаћи у сусрет . Свако понекад треба да се запита шта он може да учини за заједницу, а не само да тражи да заједница учини нешто за њега – рекао нам је Милош Марковић, координатор Волонтерског сервиса, који је такође био један од учесника чишћења.