САВЕТ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ОМЛАДИНСКЕ ПОЛИТИКЕ (КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ): ДРУГИ ИНФО ДАН ПРОЈЕКТА „ЦЕНТАР ЗА ПОДРШКУ ПРЕДУЗЕТНИШТВУ МЛАДИХ

Савет за спровођење омладинске политике (Канцеларија за младе) Градске општине Стари град расписао је Јавни конкурс за избор корисника пројекта  „Центар за подршку предузетништву младих“ и тим поводом ће у четвртак, 29. септембра, у 12 часова, организовати други ИНФО -ДАН  у великој сали општине на којем ће се присутнима, између осталих, обратити и председник ГО Стари град Радослав Марјановић.

Позивамо све младе људе са Старог града, старости од 18-30 година који су у систему формалног образовања (ученици и студенти), као и незапослене да присуствују овом састанку.

Пројекат под називом „Центар за подршку предузетништву младих“ Градска општина Стари град реализије у партнерству са Регионалном агенцијом за развој и европске интеграције (РАРЕИ). Пројекат се финансира из буџета Републике Србије, односно уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта, у склопу овогодишњег Јавног конкурса за подршку јединицама локалне самоуправе у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу.

Општи циљ пројекта је стварање и унапређење услова којима се подстиче предузетништво младих и њихово лично и професионално усавршавање на територији ГО Стари град. Пројектне активности имају за циљ подршку развоју и унапређењу предузетништва младих незапослених на општини Стари град кроз стварање Центра за подршку предузетништву младих у коме ће младима бити пружен сет подршке у виду менторства и обука за започињање, вођење и унапређење сопственог бизниса. Центар за подршку младима ће бити на располагању свим младима који имају идеју да започну сопствени посао, а током имплементације пројекта обезбеђен је сет нефинансијске подршке у виду обука и менторства за 15 младих људи, који ће бити одабрани на предстојећем јавном позиву.

Осим тога, биће организовани и предузетнички „meet-up“ са циљем сусрета и разговора успешних младих предузетника и учесника на пројекту, као и осталих заинтересованих младих који размишљају да отпочну свој посао. Овим пројектом капацитети Канцеларије за младе Градске општине Стари град биће додатно ојачани кроз опремање и набавку савремене опреме за реализацију садашњих и будућих пројектних активности.

Пројекат „Центар за подршку предузетништву младих“  ће дати велики допринос реализацији стратешких циљева Националне стратегије за младе 2015-2025 у погледу унапређења запошљавања и изградњи боље перспективе за стицање квалификација и развој компетенција и иновативности младих.