АПЕЛ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ: Дозволе за кретање за децу са аутизмом и њихове родитеље

“Градска општина Стари град, након поновљених апела, непотребних бирократских заврзлама и усменог уверавања да не радимо ниста лоше које смо добили из канцеларије омбудсмана, од данас ће почети да прима захтеве за дозволе које треба да омогуће кретање деце у стању аутизма и њихових родитеља током полицијског часа”, наводи председник општине Стари град Марко Бастаћ и наводи да ће општина захтеве примати без прекида и одмах их проследити Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

“Апелујемо на министра Ђорђевића да поступа по хитном поступку или да нас овласте да самостално издајемо дозволе за кретање. Ако тај посао урадимо ефикасно олаксаћемо свој нашој деци да са што мање траума преброде 60-очасовни полицијски час пред нама”, поручује Бастаћ и понавља раније изнет захтев да надлежни донесу и посебан протокол за заштиту права особа са аутизмом у случају да буду позитивне на вирус и у случају да њихови родитељи или стараоци буду позитивни на вирус.

“Чланови породице се у таквим случајевима не смеју раздвајати. Сваки другачији приступ може довести до озбиљног нарушавања њиховог психофизичког здравља”, закључује председник општине Стари град.