ДОНАЦИЈЕ ЗДРАВСТВУ

Новчаном донацијом у вредности од 11.200.000 динара Заводу за кожне и венеричне болести у Улици Џорџа Вашингтона 17, општина Стари град ће омогућити адаптацију просторија и тако ће пацијенти у најповољнијим условима добити и квалитетнију услугу. Иначе, ово је једина здравствена установа овог типа у Београду, саграђена далеке 1938. године.
Овим средствима зграда ће бити окречена, чекаонице ће бити савремено опремљене и пријатније , али ће се и радити на потпуној санацији водоводне и канализационе вертикале.
Осим овога, средиће се и кабинет за примењену дерматологију и физикалну терапију а планирано је и отварање кабинета за дермоскопију који ће се бавити превенцијом у откривању малигних обољења.
Општинском помоћи, на згради Завода за кожне и венеричне болести ће се реконструисати северна и источна фасада зграде јер су ове стране зграде, под утицајем лоших временских услова у најлошијем стању, те је неопходна њихова рестаурација.

Одлуком Општинског већа Стари град да се Дому здравља «Стари град» додели новчана помоћ у износу од 10.746.701 динара, комплетираће се сређивање овог Дома здравља. Поменута средства су намењена за адаптацију унутрашњости дела приземља, односно сређивање главног улаза, куповину намештаја и опреме.
Црвеном крсту Стари град, у циљу реализовања државног и међународног пројекта „Програм деловања у несрећама и великом катастрофама“, општина ће помоћи са 532 568 динара, за потребе сталног тренинга и усавршавања специјално формиране јединице и куповину нове опреме. Црвени крст Стари град у складу са вишегодишњим програмом Црвеног крста Србије, Међународног комитета Црвеног крста и Међународне федерације друштава Црвеног крста и Црвеног полумесеца, формирао је јединицу обучену за деловање у несрећама и катастрофама, која броји 20 волонтера-стручњака из области: процене последица несреће, психосоцијалне бриге о људима, спашавања на води, пружања прве помоћи, итд… Они су до сада између осталог учествовали у обезбеђењу великих манифестација попут олимпијских игара у Грчкој, европским првенствима у одбојци и кошарци, концертима познатих светских извођача као и у процени последица поплава и клизишта у Србији (Љиг, Осечина, Лозница…)