ДОГАЂАЈ ПРЕМАШИО ОЧЕКИВАЊА

Овогодишња додела награда свим ”вуковцима” из основних школа на Старом граду одржана је, као и прошле године, у биоскопу Рекс на Дорћолу. Награде ”вуковцима” на крају сваке школске године традиционално уручује председница општине Стари град Мирјана Божидаревић. Целу свечаност пратио је хор “Шкарт”, а за прелепу атмосферу одговорни су најбољи ђаци, њихови родитељи и другари из школе. Призор какав се само може пожелети!

– Овде је супер. Изненађен сам како је ова прослава организована. Највише ми се допао водитељ јер је на врло комичан начин водио програм. Свидело ми се и што је хор „Шкарт“ сваком ђаку отпевао име. Награде од општине су стварно добре и ја се на томе захваљујем. Стварно нисам очекивао такав поклон, општина се стварно потрудила– рекао нам је Борис Перовић, ђак генерације из ОШ „Михаило Петровић Алас“, која је ове године проглашена за најбољу на Старом граду.

Борис Перовић, ђак генерације

Борис Перовић прича и како се осећа ђак генерације у моменту када би свако требало да крене на своју страну.

– Ово није наш коначан растанак, дружићемо се и даље. Жао ми је што више нећу виђати своје наставнике, али друштво ће се, надам се, окупљати на рођенданским журкама и овде у крају где сви живимо. Ја ћу остати на Старом граду пошто ћу да упишем Прву београдску гимназију, приподно-математички смер. Недостајаће ми наставници из основне са којима сам путовао на разна такмичења и на којима сам имао прилике да их упознам као људе а не само као професоре. Много ми је значило када су ме изабрали за ђака генерације, али се нисам много тиме оптерећивао. Нисам прошао кроз ову школу да бих био најбољи, него да бих дао све од себе – каже Борис.

Ове године било је 112 ”вуковаца” из осам основних школа. Они су за изузетан труд од општине на поклон добили четири вредне књиге: ”Незавршене приче” Џ.Р.Р. Толкина, Водич кроз Београд, ”Бонтон” Јасминке Петровић и ”Аутобиографију” Бранислава Нушића. Иако у Основној школи ”Драган Ковачевић” није било носилаца Вукове дипломе, општина Стари град наградила је седам одличних ученика осмог разреда.