ДОДЕЉЕНИ ТАБЛЕТ РАЧУНАРИ ЂАЦИМА ГЕНЕРАЦИЈЕ И ВУКОВЦИМА СА СТАРОГ ГРАДА

Градска општина Стари град наставила је традицију награђивања најбољих ђака са општине. Ђацима генерације и вуковцима данас је додељено 105 таблет уређаја, а usb flash меморијом награђени су и млади таленти, њих 71, који су ове године од општине на којој живе већ добили новчану награду од по десет хиљада динара као подстицај да наставе са добрим резултатима.

Са најбољим ђацима Старог града, њиховим родитељима и професорима разговарао је председник општине Дејан Ковачевић, као и чланови општинског Већа.

– Понос свих нас Старограђана су управо ови вредни, талентовани и успешни млади људи. Општина четрнаести пут додељује годишње награде онима који су се највише истакли. Истовремено, на разне начине се трудимо да их подржимо и помогнемо да што лакше наставе своје школовање и да постану добри и успешни људи. Подстичемо их да остану на нашој oпштини и у нашем граду – нагласио је Дејан Ковачевић, председник ГО Стари град.

Он је истакао да ће се oпштина потрудити да и убудуће улаже и у ђаке, али и у школе и побољшање наставе и могућност да се развија креативност код младе генерације. У последње четири године, рачунајући и ову, у школе и њихову обнову на општини Стари град уложено је преко 380 милиона динара.

Најбољи ђаци и њихови родитељи су се захвалили на поклонима, обећавајући још боље резултате у школској години која почиње за који дан.

Вуковац Александра Ковачевић, после завршене ОШ ” Вук Караџић” уписала је Прву београдску гиманзију . Каже да јој није било тешко јер воли да учи, и додаје:

– Никада ме родитељи нису терали да учим. Драго ми је што је општина препознала наш труд и залагање и што нас је наградила лепим и корисним поклоном. Ово је само мотив да учимо даље и да постигнемо што више.

Александрина мама Јелена Ковачевић има само речи хвале за ову традиционалну општинску акцију.

– Имам још двоје деце. Један је, ове године од наше општине као трећак добио нет бук, а млађи ће следеће, и једва чека да пође у трећи разред.