ДОДЕЉЕНА НАГРАДА „ПОЛИЦАЈАЦ ГОДИНЕ“ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД

Председник општине Стари град Радослав Марјановић, заменик председника општине Александар Тодоровић и председник Скупштине општине Душан Петрић посетили су Полицијску станицу Стари град и том приликом уручили захвалнице и новчане награде најистакнутијим полицајцима за резултате постигнуте у извршавању безбедносних задатака и пружању значајног доприноса очувању јавног реда и мира, имовине и безбедности грађана, општине Стари град у години за нама.

Признање „Полицајац године“ и новчана награда у износу од 50.000 динара ове године припала је Ђукић Слободану, млађем криминалистичком инспектору за борбу против дрога, Адамовић Кристини, млађем воднику полиције и Игњатовић Горану, воднику полиције.

Према речима Марјановића, општина је на овај начин желела је да се захвали припадницима полиције са територије Старог града због изузетног залагања, професоналности у извршавању задатака и посвећености очувању јавног реда и мира,  али и да настави традицију награђивања полицајаца прекинуту пре више година.

„Mи знамо колико је важан посао који радите и знамо да ваш позив носи опасности и ризике, а то општина препознаје. Желимо да кроз наш Савет за безбедност, системски приступом, заједно радимо на превенцији у годинама које су испред нас. Сматрам да кроз заједничку сарадњу можемо да урадимо много више и остваримо значајније резултате у погледу безбедности свих наших суграђана. Намера нам је да се додела ових признања настави и у годинама које су пред нама јер ви то свакако својим радом, трудом и посвећеношћу овом позиву и заслужујете”, истакао је Марјановић

Начелник полицијске станице Стари град, главни полицијски саветник у Полицијској управи за град Београд Ђокица Драшковић, захвалио се председнику општине и присутнима у име свих запослених и истакао да је ово велики подстрек све полицијске службенике.

„Важно је да грађани знају да смо ту за њих 24 сата, седам дана у недељи и да се трудимо, и трудићемо се да се грађани осећају сигурније и безбедније”, нагласио је Драшковић

Општина Стари град је у новембру 2020. године образовала Савет за безбедност са циљем да се системски и у сарадњи са другим надлежним органима пружи стручна помоћ на превенцији и побољшању безбедности у локалној заједници. Конституисање Савета допринеће унапређивању сарадње општине и полиције и омогућиће остваривање заједничког циља, односно стварање безбеднијег окружења за све грађане.