ПРОНАТАЛИТЕТНА ПОЛИТИКА АПСОЛУТНИ ИМПЕРАТИВ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД – ДОДЕЉЕНА БЕСПЛАТНА АУТО СЕДИШТА

Градска општина Стари град, обезбедила је родитељима са пребивалиштем на територији општине ауто-седишта за децу до три године старости. Председник општине Радослав Марјановић, уручио је родитељима најмлађих Старограђана укупно 220 ауто-седишта и истакао да је безбедност деце у саобраћају изузетно важна тема о којој треба свакодневно говорити.

”Свесни смо да је ниска стопа наталитета један од највећих проблема са којима се суочава наше друштво и управо због тога у наредном периоду ми ћемо се као општина потрудити да створимо подстицајне услове за проширење породица” истакао је председник општине Радослав Марјановић и додао да ће пронаталитетна политика бити апсолутни императив градске општине Стари град у наредном периоду.

Подсећамо да је одлуком нове управе повећан новчани износ који се додељује свим новорођеним бебама са 10.000 на 15.000 динара, па су тако у протеклом периоду додељени ваучери укупне новчане вредности од 3.735. 000,00 динара.

Отварањем нових игралишта на доњем Дорћолу, у Улици деспота Ђурђа, Дринчићевој и Панчићевој улици, овај део града сада испуњен је дечијом грајом што је предуслов за срећно одрастање.

Општина Стари град мисли на своје најмлађе суграђане и током тропских летњих месеци и за њих је организовала бесплатну школу пливања и ватерпола која је пре неколико дана почела и у коју тренутно иде више од 100 деце.

У прилог чињеници, да је основношколско образовање од изузетног значаја за челнике ове централне градске општине, говори иницијатива у склопу које ће основци добити бесплатне дигиталне уџбенике и таблет рачунаре.

”Трудићемо се да нашим најмлађим становницима омогућимо да одрастају у сигурном окружењу у којем ће се дружити са својим вршњацима, учити, истраживати и развијати своја интересовања у различитим пољима” поручио је председник општине Стари град и позвао све родитеље да уколико имају идеје или иницијативе о побољшавању услова живота на Старом граду пишу својој општини.