ДОБРОДОШЛИЦА ЗА ЂАКЕ ПРВАКЕ – ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ У ПОСЕТИ ОШ „ДРИНКА ПАВЛОВИЋ“

У староградским основним школама данас је организован свечани пријем и подела поклона за укупно 514 ђака првака колико ће их на почетку нове школске године сести у школске клупе.

Председник општине Стари град Радослав Марјановић пожелео је срећан почетак школске године првацима у Основној школи „Дринка Павловић“, где је заједно са помоћницом председника Мариом Марков и заменицом председника Скупштине општине Невеном Додић, најмлађим ученицима уручио пригодне поклоне. Будући прваци ове школе, њих укупно 96, од општине Стари град добили су школски прибор – свеске, блокове, оловке, лењире, фломастере, палстелин, воштане и дрвене бојице.

„Велико ми је задовољство да као неко ко је рођен на Старом граду и ко је похађао ову школу, данас као председник општине будем овде у званичној посети и нашим ђацима првацима поделим поклоне добродошлице и тиме симболично покажем да ће општина водити рачуна о школама и најмлађим грађанима Старог града. Сарадња са основним и средњим школама биће један од приритета нашег рада, а у наредном периоду ћемо дефинисати који су то краткорочни, средњорочни и дугорочни приоритети на којима заједно треба да радимо“, истакао је приликом првог дана нове школске године председник општине Радослав Марјановић.

Он је најавио и сарадњу са Спортским центром „25.мај“, где ће се за основце организовати бесплатна школа пливања, као и реализацију различитих бесплатних спортских пројеката за ученике основних школа.

Председник је истакао важност поштовања прописаних епидемиолошких мера у циљу заштите здравља свих ученика и наставника школе. Тим поводом, Градска општина обезбедила је по хиљаду маски за колективе свих седам староградских основних школа.

Директор ОШ „Дринка Павловић“ Јоле Булатовић, који је угостио општинску делегацију, честитао је првацима почетак нове школске године и свим запосленима пожелео успешан рад. Он се захвалио на поклонима који су добили ђаци прваци и упутио општини позив на сарадњу током ове школске године како би услови рада са децом били побољшани.