ДОБРОДОШЛИЦА СТАРОГРАДСКИМ ЂАЦИМА-ПРВАЦИМА

Градска општина Стари град је, поводом почетка нове школске године, обезбедила поклон пакетиће за прваке седам староградских основних школа.

Ђаке-прваке ће првог дана школовања у клупама дочекати ранац добродошлице са пратећим прибором.

„У староградске основне школе 1. септембра креће 532 првака за које је наша општина припремила пригодне поклоне за срећан, веселији и безбрижнији полазак у школу. То је велики догађај у животу сваког детета и родитеља, а наша жеља је да малишанима први школски дан остане у трајном сећању. Унапређење услова и квалитета школовања је један од приоритета у нашем раду и зато континуирано помажемо све староградске школе да би наша деца имала боље и безбедније услове за учење и дружење “, истиче председник Радослав Марјановић.

Осим поклон пакетића, општина Стари град за прваке организовала и бесплатну школу пливања, а за ученике од првог до четвртог разреда „Школу спорта“, у спортском центру „25. мај“.

Школа спорта обухвата осам спортова које ће водити стручни тренери. Одвијаће се у поподневним терминима, од 17 до 21, како би родитељи могли да доведу децу на тренинге“, најављује председник Марјановић и каже да ће се пре почетка школске године одржати састанци са свим директорима школа како би се ђаци и родитељи на време информисали о бесплатним општинским програмима.

Подсећамо родитеље првака и основаца другог разреда да је Град Београд објавио јавни позив за рефундирање новца за уџбенике из математике, српског, света око нас и страног језика (као обавезног предмета), за основце I и II разреда за школску 2021/22. годину.