ДОБРОДОШЛИЦА ЂАЦИМА ПРВАЦИМА

Поводом почетка нове школске године данас је у свим основним школама на Старом граду одражана традиционална добродошлица ђацима првацима „Ја сам првак Старог града“. На свечаности коју су приредили старији ученици Основне школе за заштиту вида „Драган Ковачевић“ заменица председника општине Ана Даниловић пожелела је добродошлицу ђацима првацима и њиховим родитељима.

– Свим новим ученицима желим успешну школску годину, док свим родитељима желим да уживају у одрастању своје деце, – рекла је Ана Даниловић на свечаности у школи „Драган Ковачевић“. Заменица председника општине Стари град уручила је поклоне првацима, медаљу „Ја сам првак Старог града“, флуоресцентни качкет, мајцу и две књиге, које је обезбедила општина Стари град.

У Основну школу за заштиту вида „Драган Ковачевић“ ове године је уписано 18 ученика у три одељења, два редовна и једно комбиновано.

Прваци ОШ „Браћа Барух“

Свечаној добродошлици, приређеној за 60 ђака првака и њихове родитеље, у ОШ „Браћа Барух присуствовали су чланови Општинског већа Марко Бастаћ и Ристо Рацо. После програма коју су им припремили њихови старији другари из школе и представе „Свет бајки“, продукције Видовић, нове ђаке је поздравио директор школе Драгомир Ивановић који им је преставио и њихове наставнике.

Како би им овај, свечани дан остао дуго у сећању, Марко Бастаћ и Ристо Рацо су свим првацима уручили пригодне општинске поклоне – специјално дизајнирана медаља “Ја сам првак Старог града“, флуоресентни качкет за безбеднији долазак у школу и лепо мајцу, и то све упаковано у еколошку платнену торбицу. Њихови родитељи су добили еколошке платнене торбице на којима пише „Моје дете је првак Старог града.

Данас је у староградске основне школе кренуло 550 првака. Највише нових ђака кренуло је у ОШ „Дринка Павловић“- 115, следе ОШ „Михајло Петровић Алас“ са по 105 нових ђака, ОШ „Краљ Петар Први“ са 88, и „Вук Караџић“ са 86 првака. У ОШ „Скадарлија“ уписано је нових 50 ученика, а у ОШ „Стари град“- 32 првака.