ДИРЕКТОРИМА НАЈВЕЋИХ КЛИНИКА СО СТАРИ ГРАД УРУЧИЛА

Општина Стари град приредила је данас (15. 12. 2005.) свечани коктел за директоре здравствених установа којима је у протеклом периоду обезбедила донације у виду нове опреме. Пријему су присуствовати директори Института за онкологију и радиологију, Универзитетске дечје клинике, Института за здравствену заштиту мајке и детета Србије „Др Вукан Чупић”, КБЦ „Бежанијска коса” и КБЦ „Драгиша Мишовић”, као и представници ”седме силе”.

Како је рекао др Ненад Боројевић из Института за онкологију и радиологију, његовој институцији општина је помогла са две донације, од 3 милиона динара и од 1,5 милиона динара. Ова друга обухватила је мониторе за хируршке сале и бронхијални аспиратор.

Испред КБЦ ”Бежанијска коса”, др Душан Вукотић и др Добрила Векић, помоћници директора, истакли су да је њихова институција од Старог града добила више него што је укупно добила од општине Нови Београд и општине Земун од њиховог оснивања. КБЦ „Бежанијска коса“ је ове године добила две донације од по 1,5 милиона динара, а прошле године једну од 80 000 евра за набавку ултразвука. Како су обелоданили представници ове установе, сви запослени у општини Стари град имају све приоритете у лечењу на клиници ”Бежанијска коса”.

Прим. др Драгутин Тричковић из Института за мајку и дете је у знак захвалности уручио плакету Мирјани Божидаревић, председници општине, домаћину скупа, истакавши да је његова установа од општине добила модерну лампу за операциону салу и монитор за праћење виталних функција организама, укупне вредности око 1,5 милиона динара.

Директор КБЦ „Драгиша Мишовић” др Александар Бајец, рекао је да је Стари град помогла њихову установу са 734 000 динара за набавку неопходних апарата и да је ова општина једина код нас која је икад њиховој клиници дала неку донацију.

Зоран Крстић из Универзитетске клинике рекао је његова установа добила опрему вредну 1,5 милиона динара.

Као бивши начелник општинске управе Старог града, Чедомир Радојчић објаснио је да је општина Стари град најбогатија општина у земљи која се налази на територији где је највећа концентрација бизниса.

-Ове године издвојили смо око 100 милиона динара за здравствене установе-рекла је Мирјана Божидаревић. Она је истакла да је највећи део помоћи био концентрисан за Дом здравља са централноградске општине али и за све остале установе које затраже помоћ и на основу писма које им општина шаље на почетку године.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА
ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД