ДЕЖУРСТВО ОСНОВНИХ ШКОЛА НА СТАРОМ ГРАДУ

Основне школе на Старом граду радиле су данас према препоруци Градског секретаријата за образовање, по модификованом режиму, од 08 до 17 часова, углавном прихватајући у продужен боравак ђаке нижих разреда, док су они старији, према одлуци Министарства просвете, на једнонедељном распусту.

Тако је у ОШ „Петар Први“ за ученике од I до IV разреда организован продужени боравак у трајању од 8 до 17 часова, под контролом дежурних наставника, док су њихови старији другари од V до VIII разреда, према речима Милане Бодановић-Вукотић, на распусту.

И ОШ „Скадарлија“ је организовала активности за млађе основце, које примају у школу, без обзира да ли су на продуженом боравку или не, остављајући им могућност организовања и краће наставе, потврдио нам је директор Анђелко Кунарац.

Свега један ученик појавио се данас у ОШ „Вук Караџић“, где такође нема наставе, а особље дежура, углавном чистећи снег, каже директор Златко Грушановић.

Слично је и у ОШ за заштиту вида „Драган Ковачевић“, где је данас било присутно само особље школе, а на снази је распуст за старије, као и могућност продуженог боравка за млађе ученике, рекла нам је секретар школе Весна Милићевић.

У ОШ „Стари град“, организован је продужени боравак деце нижих разреда до 17 часова, али је, према речима Љиљане Брауновић, секретара школе, одзив деце био мали. Присутним ученицима је остављена могућност и наставе, а у школи, поред секретара дежурају и директор и стручни сарадник.