ДЕЛЕГАЦИЈА ГРЧКОГ ГРАДА ИСТИА-ЕДИПСОС ПОСЕТИЛА ОПШТИНУ СТАРИ ГРАД

Председник општине Стари град Дејан Ковачевић примио је данас градоначелника града Истиа-Едипсос Заксоса Кристофиса, заменицу градоначелника за економска питања Аргиро Арапоглу и председника пољопривредне заједнице те општине Кондојаниса Димитриса, који у Београду бораве због презентације свог града на Сајму туризма.

У разговору са пријатељима из Грчке, председник Дејан Ковачевић подсетио је на традиционално пријатељство два народа, као и да се у централном делу Београда налазе споменик грчком песнику Риги од Фере и кула Небојша у којој је страдао овај грчки јунак, а која је обновљена захваљујући грчком народу.

Градоначелник Истие-Едипсос, града који се налази на Евији, другом по величини острву у Грчкој, упознао је председника општине Стари град са природним богатствима града на чијем челу се налази пуних шеснаест година.

„Наша област надалеко jе чувена по туризму од којег имамо значајне приходе, најтоплијој води мора у Европи, где се може купати целе године, производњи и извозу смокви, маслиновог уља и вина“, рекао је градоначелник Кристофис.

Председник централноградске општине Дејан Ковачевић и градоначелник Истие-Едипсос Заксоса Кристофиса изразили су спремност за сарадњу две локалне заједнице у будућности из области туризма, културе, наслеђа и образовања.