ДЕЧЈА НЕДЕЉА -«ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА»

Дечја недеља -« Дан отворених врата»

Под мотом « Моје место у мом месту» ове године у периоду од 2. до 8. октобра обележиће се Дечја недеља. Традиција обележавање Дечје недеље у свету и у нас мери се деценијама. Први пут обележена је далеке 1934. године, док је на иницијативу организације Пријатељи деце 1987. године дефинисана и Законом о друштвеној бризи о деци. У «својој» недељи најмлађи ће низом активности, знањем и маштом обележити ову недељу.
Као и претходних година, један дан у Дечјој недељи резервисан је за «Дан отворених врата» Тог дана малишани из предшколских установа и ученици осам основних школа са Старог града дошли су у посету општини. Ове године гости општине била су и деца са посебним потребама. У име општине и своје име поздравила их је председница Мирјана Божидаревић и пожелела им да буду одлични ђаци и да слушају своје наставнике.
Пригодним културним програмом , победници општинских и градских такмичења извели су своје тачке, док су малишани из «Дечјег клуба» ПУ «Дечји дани» отпевали песму «Дечји дани».
Након тога , ученици основних школа поздрављали су председницу у име својих школа и уз пригодне поклоне захваљивали се на помоћи коју су њихове школе добијали од општине. Уз цвеће, ликовне радове нашла се и једна златна рибица.
« Надам се да ћете чешће бити наши гости и то лепим поводима и желим вам да вам торбе буду пуне петица», рекла је Мирјана Божидаревић, на «Отвореним вратима».