ДАН ПОЕЗИЈЕ У ДНЕВНОМ КЛУБУ „СТАРИ ГРАД“

У дневном клубу за старе „Стари град 2“ Геронтолошког центра Београд, у организацији општине Стари град и издавачке куће „Арте“ одржан је дан поезије и дружење чланова клуба и десет песника, афористичара и музичара из уметничке трупе „Арте“. Сви учесници песничког сусрета добили су на поклон књиге присутних аутора, а које је издала кућа „Арте“.

Уметнички директор издавачке куће „Арте“ песник Миодраг Мића Јакшић изразио је задовољство због велике заинтересованости најстаријих суграђана за размену осећања кроз поезију, прозу и музику. „Захвалио бих се и овог пута општини Стари град што нам је по други пут изашла у сусрет и организовала вече поезије која нас повезује и од нас свих ствара вечне пријатеље“, рекао је Миодраг Мића Јакшић.

Након неформалног дружења са свим учесницима, председник општине Стари град Дејан Ковачевић, говорио је о значају оваквих сусрета.

„Брига о најстаријим грађанима општине један је од приоритета нашег рада, обзиром да велики део популације чине управо пензионери. Осим бесплатних излета, поправки у кући, помоћи геронтодомаћица и организованих вожњи београдским рекама током летњих месеци, општина се заједно са вама бори и против усамљености, што је један од највећих проблема грађана у трећем добу“, рекао је председник Ковачевић.

„Годинама сам овом клубу, међу људима који воле да пишу. Ми то чинимо из срца, из душе… Вероватно смо нечим притиснути, нечим мотивисани, за нечим жудимо, а будимо и успомене, осећања, савест и свест… Оваква врста дружења је добра за све нас“, каже Милијана Вуковић Шумљак, љубитељка поезије, песникиња и стална чланица литерарне секције дневног клуба за старе.

„Било је дивно! Ово је савршено дружење, нешто недоживљено до сада“, каже Вера Новицки, песникиња и чланица књижевног клуба „Мирослав Мика Антић“.

„Арте“ поете на окупу

Своју поезију и прозне одломке говорили су Сунчица Јерговић, Арсеније Божовић, Милосава Мика Павловић, Љиљана Делибашић, Владанка Цветковић, Мариола Пантелић, Данијела Глишић, Маја Дапчевић Живојиновић, Миодраг Мића Јакшић, као и Владимир Пешић, који се представио и као песник и као музичар.