ЦВЕТИ, СЛАВA И ДАН ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД

Поводом Цвети, славe и Данa општине Стари град, одржаће се манифестација „Јевремова – улица сусрета“, у недељу 28. марта, од 13 до 15 часова. Манифестација ће свечано бити отворена у 13 часова, уз бубњеве и фанфаре оркестра музичке школе „Станковић“, на углу улица Јевремове и Риге од Фере. Присутне ће поздравити Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град. Отварању ће присуствовати гости из братских општина: Андреас Гаврилидис, градоначелник Јермасоје из Лимасола са Кипра, Владимир Тодоровић, градоначелник општине Центар (Скопље), Марија Ћатовић, градоначелница Котора, представници града Битоља и Ержебетварош (Будимпешта), као и Ана Даниловић, заменица председнице општине Стари град, чланови Општинског већа и организатора манифестације. Гости „Јевремове улице сусрета“ биће и амбасаде Македоније, Грчке, Холандије и Словеније.

У програму свечаног отварања учествоваће и КУД „Никола Тесла“ са сплетом грађанских плесова и мелодија. Богат програм и многобројни учесници покушаће да оживе време грађанске Србије крајем 19 века.

На Цвети, дан уласка Исуса Христа у Јерусалим, Јевремова улица, од раскрснице са Риге од Фере до Скадарске, биће место шарено од догађаја, весело од музике бројних оркестара музичких школа („Вучковић“, „Мокрањац“, „Славенски“, „Станковић“), оркестра „Бинички“, хорова „Браћа Барух“, „Мадригалисти“, „Мокрањац“, „Александар Невски“ , КУД „Крсмановић“(фолклор и хор), ансамбла Ренесанс, колоне са фијакером и „олдтајмерима“и штандова Савета за екологију општине Стари град и многобројних учесника.

У „Јевремову – улицу сусрета“, поред доброг расположења, понесите и књигу коју ћете разменити за неку другу коју нисте прочитали.

Организатори програма су поред Општине, Културни центар “Стари град”, Дом породице „Павловић“, Музеј Вука и Доситеја и Позоришни музеј, Предшколска установа „Дечји дани“, Основна школа „Михајло Петровић Алас“, Бајракли џамија, Јеврејска општине, Нови Арт центар и галерија „Сингидунум“.

Манифестација ће се одржати без обзира на временске прилике, а за учеснике су обезбеђени шатори.

Мирјана Божидаревић, председница општине, око 13,45, на пункту испред зграде Електродистрибуције, у Јевремовој 28, извући ће добитнике наградне игре „Ко је првак Старог града?“. Наградна игра је први пут била објављена за Нову годину у Информатору општине Стари град, а затим у сваком следећем броју.

Медијски Покровитељ овогодишње “Јевремове улице сусрета“ је “СИМБОЛ БЕОГРАДА РТВ СТУДИО Б”, који ове године слави јубилеј 40 година од оснивања.