ЦРВЕНИ КРСТ УПОЗОРАВА – ЛАЖНИ АКТИВИСТИ ПРИКУПЉАЈУ НОВАЦ ЗА СИРОМАШНУ И БОЛЕСНУ ДЕЦУ

Црвени крст Београда упозорава суграђане да су се појавила лица која се лажно представљају као активисти ове организације и прикупљају новац за сиромашну и болесну децу.

Како ЦК Београд наводи у свом саопштењу, последњих неколико дана обратило им се више суграђана и суграђанки са општина Стари град и Врачар који су их питали да ли се прикупља новац за сиромашну и болесну децу. Мушкарци различитих година и изгледа са наводном документацијом /легитимацијом и списковима Црвеног крста/ тражили су новац за болесну децу у њиховим зградама, a многи суграђани су давали веће суме новца.

Црвени крст Београд обавештава Београђане да тренутно није у току ниједна акција прикупљања новчаних прилога на територији града Београда. Ова хуманитарна организација наглашава да само једном годишње прикупља чланарину која за одрасле износи 100 динара, а за ученике 50 динара. Црвени крст новчане донације добија искључиво преко рачуна или уплатница.

Једна од суграђанки данас је са представницима Црвеног крста Београд пријавила полицији случај који је имала, па се надамо да ће ова организована група бити ускоро ухваћена, наводи се даље у саопштењу ЦК Београда.

За додатне информације можете се обратити Црвеном крсту Београд на телефон 011/2620-616.