„ОТВОРЕНИ БАЛКАН“ НА ЛОКАЛНОМ НИВОУ: ДЕЛЕГАЦИЈА ОПШТИНЕ ЦЕНТАР ИЗ СКОПЉА У ПРИЈАТЕЉСКОЈ ПОСЕТИ СТАРОМ ГРАДУ

Председник Градске општине Стари град Радослав Марјановић, са сарадницима, угостио је данас делегацију пријатељске општине Центар из Скопља коју је предводио градоначелник Горан Герасимовски.

Председник Марјановић и градоначелник Герасимовски су овом приликом разговарали о конкретној сарадњи две општине у области културе, спорта, размене младих, урбанизму, као и многобројним сличностима у функционисању две централне општине главних градова Србије и Северне Македоније.

„Задовољство ми је што могу да угостим градоначелника централне општине Скопља. Ово је њихова друга посета и доказ да наша сарадња иде добрим током. Ово је била прилика да договоримо конкретне облике сарадње. Један сегмент је размена деце и младих из Старог града и општине Центар из Скопља, у оквиру које ће се вршњаци, осим што ће се међусобно упознати, стећи знања и о историји и култури наших градова. Разговарали смо и о сарадњи у области културе и спорта. Кроз сарадњу УК „Пароброд“ и њихове установе културе реализоваћемо заједничке културне пројекте и гостовања. Такође, успоставићемо и сарадњу наших спортских клубова, нашег кошаркашког клуба „Динамик“ и КК „Работнички” из Скопља, рекао је председник општине Стари град Радослав Марјановић и нагласио да  је ово била прилика да се иницијатива „Опен Балкан“ обогати заједничким пројектима и сарадњом на локалном нивоу.

 „Са нашим пријатељима из општине Центар данас ћемо обићи староградску Установу културе „Пароброд“ и СРПЦ „25 мај-Милан Гале Мушкатировић“. Уједно, ово је била и прилика да као две централне општине главних градова наших држава разменимо искуства о решавању урбанистичких, имовинско-правних и сличних комуналних проблема, као и да наше госте упознамо са великим пројектима који се реализују на Старом граду, као што су „Линијски парк“, „Београд на води“ или „Марина Дорћол“, за које су наши гости исказали интересовање“, рекао је током састанка председник Марајновић и додао да је договорено да се на територији општине Центар, у окиру иницијативе „Опен Балкан“, уреди један парк пријатељства.

Градоначелник Горан Герасимовски се захвалио на топлој добродошлицу и позиву да као нови градоначелник општине Центар посети пријатељску општину Стари град.

„Разговарали смо о више тема и о сличним проблемима са којима се суочавају наше централне општине. Пре свега наша сарадња ће се односити на младе, културну размену и спортску сарадњу наших клубова. Усмерићемо енергију на реализацију пројеката на локалном новоу, а тако ћемо дати конкретни допринос сарадњи наших држава и иницијативи „Опен Балкан“, рекао је након састанка градоначелник општине Центар Горан Герасимовски.