БОЉЕ ЈЕ УДВОЈЕ

Пројекат „Боље је удвоје” , Удружења за помоћ особама са сметњама у развоју „Живимо заједно”, данас је завршен представљањем његових резултата у свечаној сали ГО Стари Град.

Волонтери Удружења имали су прилику да седам месеци помажу малишанима са тешким облицима инвалидитета из Центра за заштиту одојчади, деце и омладине, који се налази у Звечанској улици.

На представљању – евалуацији пројекта присуствовали су, осим учесника пројекта, и директор Центра за заштиту одојчади, деце и омладине Зоран Милачић, директор удружења “Живимо заједно” Дејан Козић, члан Већа ГО Стари град Ристо Рацо, учесница пројекта Виолета Јерко Пресечки и представница Београдског фонда за локалне иницијативе (БЦИФ) Наталија Симовић.

– Када нам Бог поклони неки поклон, обично га увије у неки проблем, – овим речима је присутне поздравила Виолета Јерко Пресечки, и истакла да је циљ пројекта пружање подршке, помоћи, а пре свега љубави деци са сметњама у развоју.

– Ово је јавна еваулација резултата пројекта који је поставио нове стандарде у заштити ометених у развоју. Ова деца живе у нашем граду и имају потребе као и сва остала деца, – нагласио је директор Центра за заштиту одојчади, деце и омладине, Зоран Милачић, и нагласио да је Стари град модел социјално одговорне градске општине.

Члан Већа Ристо Рацо позвао је све људе добре воље да се придруже и подрже инклузивне пројекте, јер су особе са инвалидитетом у потпуности равноправни чланови друштва.

На крају програма директор удружења “Живимо заједно” Дејан Козић, уручио је волонтерске књижице и пригодне поклоне свим волонтерима и деци учесницима пројекта „Боље удвоје“.