БЕСПЛАТНЕ ПРИПРЕМЕ ЗА УПИС НА ФАКУЛТЕТЕ

Почеком априла, у средњим школама на општини Стари град, започеће акција Канцеларије за младе Стари град и удружења „Круг Двојке“, под називом „Улажемо у будућност“, које омогућавају бесплатне припреме за матуранте за упис на факултете. Крајњи рок за пријаву је 10. април.

-Позивамо све ученике завршних разреда средњих школа на Старом граду да учествују у пројекту и да се пријаве за припреме. Захваљујући овом пројекту, матуранти неће имати никакве материјалне трошкове, а стећи ће адекватно знање да би успешно положили квалификационе испите за упис на факултете –рекао нам је Бојан Марић, главни координатор КЗМ Стари град.

Завршни рок акције до ког ће се будући студенти припремати је 20 јул, после чега ће бити извршена детаљна евалуација стеченог знања и учинка на пријемним испитима, као и правовремено усмеравање младих на пут бољег образовања и квалитетнијег живота. Ово је друга година одржавања пројекта а захваљујући младим и способним људима из „Круга двојке“ који су успешно извели ову акцију прошле, уз посвећеност професора, сви ученици који су похађали припреме успели су да упишу факултете по свом избору.

– Хумани циљ ове акције је омогућити квалитетне припреме за упис на факултете матурантима. Познато је да су припреме постале уобичајена пракса данашњице како би ученици обезбедили себи већу шансу за упис на жељене факултете, уз помоћ стручности припремних професора у задатим областима пријемне материје. Нажалост, такве припреме најчешће су скупе и самим тим недостижне многима – каже главни организатор Бранислав Вуковић.