КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД: БЕСПЛАТНЕ ОНЛАЈН ПРИПРЕМЕ ЗА МАЛУ МАТУРУ

Канцеларија за младе Градске општине Стари град и ове године, у условима ванредног стања и пандемије вируса корона, организује бесплатне припреме за малу матуру за осмаке са Старог града.

Имајући у виду општу ситуацију, за разлику од претходних десет година, припреме за основце из српског језика, математике и хемије ће се ове године одржавати онлајн и то викендом у преподневним часовима.

Дан пред почетак предавања сви пријављени добиће мејл са временом и датумом одржавања одређеног предавања и линк помоћу којег ће моћи да се укључе на онлајн предавање.

Сви ђаци који су се већ пријавили на припреме које су биле предвиђене да се одрже у згради општине Стари град доббиће мејл и нема потребе да се пријављују поново.

За све будуће средњошколце са Старог града који се раније нису пријавили, сада то могу учинити ОВДЕ.

Свесни чињенице да су већини осмака потребни додатни часови како би поновили градиво и припремили се за завршни испит, а и како би олакшали удар на кућни буџет који је последица плаћања приватних часова, представници општине и њене Канцеларије за младе су 2010. године почели са организацијом бесплатних припремних часова за полагање мале матуре. Сваке године у марту почиње тромесечна припрема осмака за полагање мале матуре.

Будући средњошколци уз помоћ искусних предавача могу да освеже своје знање српског језика и математике, као и да појасне недоумице и победе трему. Бесплатну припремну наставу могу да похађају сви основци који имају пребивалиште или иду у неку од школа на општини Стари град.

ПРИЈАВИТЕ СЕ ОВДЕ