АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР У БЕОГРАДУ Њ.Е. КАЈЛ СКОТ ДОБРОВОЉНО ДАО КРВ У ОПШТИНИ СТАРИ ГРАД

Амбасадор Сједињених америчких држава у Београду Њ.Е. Кајл Скот нашао се међу бројним добровољним даваоцима крви у општини Стари град, на акцији коју су данас организовале Канцеларија за младе општине Стари град, Црвени крст Стари град и Институт за трансфузију Србије.

– Ово је најлакши начин да се неком другом поклони нешто – рекао је Њ.Е. Кајл Скот, који редовно добија смс поруке и обавештења од Црвеног крста када се и на којим локацијама у нашем главном граду одржавају акције добровољног давања крви.

Иако су летњи месеци период када су потребе за драгоценом течношћу у појачане, амбасадор Кајл Скот каже да је важно да се током читаве године организују акције добровољног давања крви.

– Трудим се да сваке године бар три пута донирам крв – каже добровољни давалац драгоцене течности Њ.Е. Кајл Скот, амбасадор САД у Београду.

Подсећамо да општинска Канцеларија за младе сваког последњег понедељка у месецу, у сарадњи са Црвеним крстом Стари град и Институтом за трансфузију организује акције добровољног давања крви, а даваоци као знак захвалности добијају дневне карте за базен „Милан Гале Мушкатировић”.