АМБАСАДОР МАКЕДОНИЈЕ У ПОСЕТИ ОПШТИНИ СТАРИ ГРАД

Љубиша Георгиевски, амбасадор Републике Македоније у Србији, боравио је данас у посети Градској општини Стари град. Амбасадора је примила председница Мирјана Божидаревић. Током сусрета Геoргиевски је нагласио да му је право задовољство што има прилику да се сретне са председницом своје матичне општине, јер се седиште амбасаде налази у Господар Јевремовој 34.

– Општина Стари град има развијену дугогодишњу сарадњу са општинама Центар из Скопља и градом Битољ, и то још више приближава два пријатељска народа и суседа у региону. Сматрам да, у поређењу са свим другим државама у којима живе Македонци у расејању, и са европски најразвијенијим земљама, припадници македонске националне мањине у Србији сигурно имају најбољи третман и потпуно остварују сва своја права као национална мањина и као грађани Србије. Сматрамо да је и положај Срба у Македонији адекватан и то је управо непресушни извор наше даље сарадње, – нагласио је Љубиша Георгиевски.

Током састанка разматрани су и нови пројекти сарадње који ће се реализовати у наредном периоду, и у које ће бити укључена удружења српско – македонског пријатељства.

У знак пажње председница Божидаревић је амбасадору Геopгиевском уручила грб Општине Стари град. Састанку је присуствовала и новинарска екипа Македонске телевизије.