АКЦИЈА ВОЛОНТЕРСКОГ СЕРВИСА И ЈКП „ЗЕЛЕНИЛО БЕОГРАД“ – СРЕЂИВАЊЕ ПИОНИРСКОГ ПАРКА

Волонтерски сервис општине Стари град у сарадњи са ЈКП ,,Зеленило Београд” организовао је данас акцију уређења Пионирског парка. У акцији су учествовали волонтери, координатори Волонтерског сервиса и Канцеларије за младе Старог града, као и запослени у ЈКП ,,Зеленило Београд”.

– Планирамо да сличне акције организујемо сваког наредног месеца, ово је само почетак улепшавања нашег Старог града. Заједно са волонтерима ћемо фарбати инвентар и клупе, како бисмо освежили изглед једног од најпосећенијих паркова централног дела Београда – рекао је Милош Марковић, координатор Волонтерског сервиса општине Стари град.

Тинка Миладиновић (18) и Радмила Мирковић (17) редовно учествују у пројектима општине и Канцеларије за младе, али им је ово прво волонтерско ангажовање.

– Сматрамо да је ово врста доброг дела, а такође и добра прилика за дружење младих са Старог града. Желимо да учинимо нешто добро за ову општину и да наш крај направимо још лепшим.

Бојана Миловановић (24), некадашња координаторка Волонтерског сервиса Старог града дошла је да припомогне колегама. Њој се у овој летњој акцији прикључио и Дражен Живадиновић (33).

– Обоје смо са Старог града и радо смо се одазвали позиву да суграђанима својим доприносом омогућимо освежени парк у ком могу да се одмарају и опуштају.

Поред волонтерског доприноса уређењу парка, акцију су проширили радници ЈКП ,,Зеленило Београд” уклањањем осушених стабала, који ће на јесен добити нове саднице на истим местима.

„Овом акцијом започели смо сарадњу са Волонтерским сервисом општине Стари град и планирамо да сваког месеца заједно уредимо по један парк или зелену површину на територији општине Стари град. Следећи задатак биће освежење Академског парка и парка у Доњем граду на Калемегдану, који је овог лета врло посећен и треба га средити пре почетка јесењих дана“, најавила је представница за медије ЈКП „Зеленило Београд“ Гордана Миљојковић.

У акцији је учествовало три радника ЈКП „Зеленила Београд“, који ће до краја недеље завршити фарбање клупа које данас нису офарбане. Пионирски парк један је од посећенијих градских паркова у којем због љуљашки и клацкалица најчешће бораве родитељи са малом децом, али и старији Старограђани и туристи из иностранства.