АКЦИЈА „СТАРИ ГРАД КАО НОВ”

Акција пролећног уређења општине под називом „Стари град као нов” одржаће се од 6. до 12. априла и укључиће сва јавна и комунална предузећа, грађане, предузетнике и правна лица.
– Пролећно комунално уређење, чишћење и улепшавање наше општине уједно је и припрема града за наступајуће празнике, Дана општине, Дане Београда, Ускрса, као и великих спортских манифестација које нас очекују, од априлског Београдског маратона, АТП турнира до Универзијаде. Све градске комуналне службе ће се додатно ангажовати а ово је прилика да позовемо наше суграђане да се прикључе акцији и да дају лични допринос уређењу свог окружења, општине и града. Општина је урадила постере и лифлете којима је упознала и позвала грађане да се прикључе акцији пролећног уређења, а ми бисмо волели да акција буде трајног карактера – рекла је Мирјана Божидаревић.
Одељење за комуналне послове и комуналну инспекцију Градске општине је направило план, одредило учеснике и направило списак послова који ће се обавити. У оквиру својих надлежности у акцији ће учествоваће сва јавна и комунална предузећа а контролу и надзор над свим активностима обављаће комунална градска и општинска инспекција.
У пролећном уређењу општине Стари град учествоваће Дирекција за путеве, Дирекција за превоз, ЈКП „Зеленило – Београд”, ЈКП „Београдски водовод и канализација”, ЕДБ „Јавно осветљење”, ЈКП „Градска чистоћа”, „Телеком Србија”, ЈП „Градске пијаце”, Ветеринарска станица Београд и ЈП „Београд воде”.