582 РАЧУНАРА ЗА ТРЕЋАКЕ СА СТАРОГ ГРАДА

Градска општина Стари град, у оквиру пројекта „Трећаци online“ доделила је 582 преносна рачунара, тзв. нет букова, трећацима у свих осам основних школа на својој територији. Свечана додела организована је данас у О.Ш. „Вук Караџић“ која је овом приликом добила 102 рачунара са инсталираним оперативним системом. Рачунаре је поделио Дејан Ковачевић, начелник Управе Старог града, а догађају је, поред домаћина, директора школе Златка Грушановића, присуствовао и Марко Бастаћ, члан Већа општине.

– Општина Стари Град је иницијатор и носилац пројекта „Трећаци online“ који се спроводи већ другу годину за редом са циљем стварања бољих услова за едукацију, али и обуку за рад на рачунарима. Веома смо срећни ако смо у томе успели и надамо се да ћемо и у наредним годинама оваквим и сличним пројектима помагати школарцима и омогућити им учење лакшим и занимљивијим, а што је најважније и подстицати развијање квалитетних кадрова“ – изјавио је Дејан Ковачевић.

Осим ученика трећих разреда, преносне рачунаре добили су и њихови учитељи, а представници Општине Стари град су поред рачунара обезбедили и обуку која ће и ученицима и учитељима олакшати коришћење рачунара и отворити могућности за нова сазнања.

– Захвалио бих се и ове године представницима општине Стари Град на рачунарима и изразио велику радост што се овај пројекат наставља и што ће и наредне генерације бити у прилици да добију овакву подршку у раду и учењу. Сигуран сам да ће и ове године, као и прошле, сви трећаци, али и њихови професори и родитељи бити веома задовољни – истакао је Златко Грушановић.

Компјутере су добили ученици школа „Браћа Барух“, „Дринка Павловић“, „Краљ Петар Први“, Михаило Петровић Алас“, „Скадарлија“, „Стари Град“, „Драган Ковачевић“ и „Вук Караџић“