582 RAČUNARA ZA TREĆAKE SA STAROG GRADA

Gradska opština Stari grad, u okviru projekta „Trećaci online“ dodelila je 582 prenosna računara, tzv. net bukova, trećacima u svih osam osnovnih škola na svojoj teritoriji. Svečana dodela organizovana je danas u O.Š. „Vuk Karadžić“ koja je ovom prilikom dobila 102 računara sa instaliranim operativnim sistemom. Računare je podelio Dejan Kovačević, načelnik Uprave Starog grada, a događaju je, pored domaćina, direktora škole Zlatka Grušanovića, prisustvovao i Marko Bastać, član Veća opštine.

– Opština Stari Grad je inicijator i nosilac projekta „Trećaci online“ koji se sprovodi već drugu godinu za redom sa ciljem stvaranja boljih uslova za edukaciju, ali i obuku za rad na računarima. Veoma smo srećni ako smo u tome uspeli i nadamo se da ćemo i u narednim godinama ovakvim i sličnim projektima pomagati školarcima i omogućiti im učenje lakšim i zanimljivijim, a što je najvažnije i podsticati razvijanje kvalitetnih kadrova“ – izjavio je Dejan Kovačević.

Osim učenika trećih razreda, prenosne računare dobili su i njihovi učitelji, a predstavnici Opštine Stari grad su pored računara obezbedili i obuku koja će i učenicima i učiteljima olakšati korišćenje računara i otvoriti mogućnosti za nova saznanja.

– Zahvalio bih se i ove godine predstavnicima opštine Stari Grad na računarima i izrazio veliku radost što se ovaj projekat nastavlja i što će i naredne generacije biti u prilici da dobiju ovakvu podršku u radu i učenju. Siguran sam da će i ove godine, kao i prošle, svi trećaci, ali i njihovi profesori i roditelji biti veoma zadovoljni – istakao je Zlatko Grušanović.

Kompjutere su dobili učenici škola „Braća Baruh“, „Drinka Pavlović“, „Kralj Petar Prvi“, Mihailo Petrović Alas“, „Skadarlija“, „Stari Grad“, „Dragan Kovačević“ i „Vuk Karadžić“