100. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Na jubilarnoj 100-toj sednici opštinskog veća Starog grada u ovom sazivu, OŠ Mihajlo Petrović Alas, dodeljeno je iz budžeta 960 000 dinara radi sanacije kanalizacionog razvoda u zgradi ove obrazovne ustanove.
Kako bi podržala humanitarnu akciju gradske opštine Savski venac-donatorsko veče sa aukcijskom prodajom radova dece sa posebnim potrebama, OŠ “Anton Skala ” za decu sa posebnim potrebama, dodeljeno je 80 000 dinara

Svake godine, u okviru Dana univerziteta umetnosti, na svečanoj proslavi u Rektoratu Univerziteta, uručuju se nagrade studentima generacije sa sva četiri fakulteta Univerziteta umetnosti. Po tradiciji u poslednjih nekoliko godina, opština Stari grad je pokrovitelj novčanih nagrada. Tako je na i ove godine u tu svrhu iz budžeta opredeljeno 100 000 dinara.

Predlog plana postavljanja tezgi i drugih pokretnih privremenih objekata na javnim površinama na teritoriji opštine Stari grad, poslat je gradu na odlučivanje.

Društvu za pomoć osobama ometenim u razvoju “Stari grad” 200 000 dinara za zamenu poda, popravku zida i stolarije, za kupovinu telefonske sekretarice sa faksom i skenerom i troškove organizovanja novogodišnje predstave

Istovremeno, Društvu za brigu o starim licima pripala je pomoć od 100 000 dinara za kupovinu dva telefona, jedne termoakumulacione peći i garniture sa stolicama.

Dnevnom centru i klubu za starije “Stari grad 2” propašće 71 200 dinara za kupovinu kuhinjskih elemenata i jedne dvodelne sudopere.

Mreži “Projekta Rastko” odobrena su sredstva u iznosu od 100 000 dinara za redovne aktivnosti u 2007. godini. Ova međunarodna neprofitna mreža elektronskih biblioteka, stručnih ustanova i lokalnih zajednica posvećena je umetnostima, tradicijama i društvenim naukama. Nosilac je mnogih priznanja, a prošle godine je nominovana za pet najboljih poduhvata za digitalnu kulturu na planeti u izboru Ujedinjenih nacija.