У ОПШТИНИ ОТВОРЕНА КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ПОДРШКУ ПРЕДУЗЕТНИШТВУ МЛАДИХ: УРУЧЕНИ СЕРТИФИКАТИ ПРВИМ УЧЕСНИЦАМА ПРОЈЕКТА ПОД НАЗИВОМ „ЦЕНТАР ЗА ПОДРШКУ ПРЕДУЗЕТНИШТВУ МЛАДИХ“

У општини Стари град данас је свечано отворена Канцеларија за подршку предузетништву младих, након чега је десет младих учесница од Градске општине Стари град добило сертификате за учешће у пројекту под називом  „Центар за подршку предузетништву младих“. Пројекат је спроведен у партнерству Савета за спровођење омладинске политике Градске општине Стари град (Канцеларија за младе) и Регионалне агенције за развој и европске интеграције (РАРЕИ), а уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта (Министарство туризма и омладине).

Отварању канцеларије и свечаном уручивању сертификата  полазницама пројекта присуствовали су Снежана Жугић, помоћница министра у Министарству туризма и омладине, Радослав Марјановић, председник Градске општине Стари град, Снежана Радиновић, директорка Регионалне агенције за развој и европске интеграције Београд, и Борис Радаковић из Канцеларије за младе ГО Стари град.

„Отварање Центра за развој предузетништва у нашој општини је конкретна подршка младима људима који желе да се баве предузетништвом и који имају идеју да започну сопствени бизнис. У том процесу јако је важна почетна подршка локалне самоуправе како бисмо младе предузетнике оснажили, посебно незапослене, како би имали шансу да се економски осамостале и развију своје пословне идеје“, рекао је председник Радослав Марјановић  и том приликом истакао важну улогу  Регионалне агенције за развој и европске интеграције (РАРЕИ), чији запослени саветници за подршку младим предузетницама остају и даље доступни за сарадњу.

Помоћница министра Снежана Жугић истакла је кључну улогу општинске Канцеларије за младе кроз чији рад многи млади људи имају прилику да надограде своја знања и вештине из различитих области.

„Кроз пројекте које финансирају Република Србија и Град Београд, млади су данас у прилици да стекну много више практичног знања него што су то могли у средњим школама, јер су мале групе људи окупљених око теме која их конкретно занима веома добро решење за покретање озбиљног предузетништва. Порука учесницама у овом пројекту, али и Канцеларији за младе ГО Стари град, била би идеја да што више младих људи чује да овакве радионице постоје у општини Стари град како би се што више њих, који планирају да покрену сопствени бизнис, пријавило за нове циклусе предавања и радионица“, рекла је помоћница министра Снежана Жугић.

Једна од десет учесница у пројекту била је Анђела Коровљевић, која је истакла велико задовољство обуком и предавачима.

„С обзиром на то да са пријатељицом, након завршене средње школе, желим да започнем посао, пријавила сам се на конкурс који је расписала општина Стари град. Све што смо кроз овај пројекат научиле од велике је користи за мој будући посао, поготово што без информација које сам овде добила не бих могла сама да кренем у оснивање предузетничке радње. Дигитални маркетинг је нешто без чега се данас не може, а овде смо имали прилику да научимо како користити друштвене мреже у сврху доброг посла“, испричала је своје искуство Анђела Коровљевић.

Пројекат под називом „Центар за подршку предузетништву младих“ Градска општина Стари град је реализовала у партнерству са Регионалном агенцијом за развој и европске интеграције (РАРЕИ), уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта (Министарство туризма и омладине), у склопу овогодишњег Јавног конкурса за подршку јединицама локалне самоуправе у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу.

Овај пројекат је допринос реализацији стратешких циљева Националне стратегије за младе 2015-2025 у погледу унапређења запошљавања и изградњи боље перспективе за стицање квалификација и развој компетенција и иновативности младих.