УЗ ПОДРШКУ САВЕЗА СПОРТОВА СТАРОГ ГРАДА, НА ТЕРЕНИМА ФК „ДОРЋОЛ“ ОДРЖАН ДЕВЕТИ ПО РЕДУ ТУРНИР ДУНАВ ОСИГУРАЊЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ

Сезона деветих по реду Дунав осигурање Спортских игара младих у Србији настављена је великим турниром на стадиону ФК „Дорћол“, где су учествовали ученици из свих седам основних школа на општини Стари град, где су их дочекали специјални гости турнира, рукометне легенде Предраг Перуничић и Недељко Неђа Јовановић, члан Већа општине Стари град, као и некадашњи олимпијац и атлетичар Слободан Поповић, данас спортски директор Дунав осигурање Спортских игара младих. Ово је девета сезона игара у Србији, у Босни и Херцеговини је у току дванаеста, а у Хрватској двадесет шеста сезона.

На почетку турнира, такмичаре је поздравио и председник Градске општине Стари град Радослав Марјановић, који је истакао да је најлепши део овог спортског турнира повезивање и дружење деце широм Србије и региона.

„Спорт је мост који може да спаја децу и да негује праве вредности. Општина је ове године издвојила значајна средства за наш локални Спортски савез, који је био и један од организатора овог догађаја. Показало се да улагање у спорт окупља велики број деце и младих, који ће касније поносно представљати нашу општину, град и државу“, рекао је на отварању председник општине Радослав Марјановић.

Због све већег интересовања деце, Дунав осигурање Спортске игре младих на територији града Београда организују квалификациона такмичења у пет дисциплина: атлетика (трка на 60 метара), између две ватре, мали фудбал, Кока кола куп за дечаке и девојчице и баскет „три на три“ за дечаке и девојчице.

Овогодишњи караван у Београду већ је одржан у Брчи (Палилула), Калуђерици и Београду на води. Најбоље пласиране екипе биће учесници Каравана радости и пријатељства, који ће се одржати 11. јуна на Ади Циганлији. Победнике потом очекује регионално финале које ће се средином јуна одржати у Петровцу на Млави.

За победнике региона почетком јула организовано је државно финале у Врњачкој бањи, а врхунац и завршница Спортских игара младих одржаће се у августу у Сплиту, где све учеснике, поред спортских такмичења, очекује и мини летовање.

Караван радости и пријатељства одржава се уз подршку генералног спонзора Дунав осигурања и компаније НИС, банке Поштанска штедионица, Подравке, Телекома Србије и УЕФА фондације. Осим пет главних дисциплина, одржавају се и регионални финални турнири у одбојци, одбојци на песку, рукомету, шаху, тенису и стоном тенису.