„СТАРИ ГРАД МИСЛИ НА ТЕБЕ“: ОПШТИНСКИ УСЛУЖНИ ЦЕНТАР – КОРАК БЛИЖЕ ГРАЂАНИМА

Годинама уназад градска општина Стари град више него вредно ради на унапређењу квалитета живота својих становника и пример је добре праксе свим београдским општинама, пружајући Старограђанима бројне бенефите и погодности, што у знатној мери доприноси квалитету живота свих житеља те општине.

У циљу даљег побољшања услова живота на територији општине Стари град, још пре извесног времена уведен је Услужни центар како би се убрзала и побољшала комуникација са грађанима, као и како би се ефикасније евидентирали, пратили и решавали проблеми са којима се Старограђани срећу.

У Услужном центру општине Стари град сви становници ове општине на једном месту имају прилику да се информишу, пријаве проблеме и добију одговоре на сва питања из општинске надлежности. Такође, грађани са пријавом боравка на територији Градске општине Стари град у прилици су да овде добију и персонализовану картицу са којом могу да се пријаве на бесплатне програме и остваре бројне попусте и погодности у оквиру програма „Стари град мисли на тебе“.

Како је истакао председник Градске општине Стари град Радослав Марјановић, отварањем Услужног центра жеља општине била је да се буде корак ближе грађанима те општине. 

„Намера нам је била да комуникацију са грађанима унапредимо и учинимо још бољом и ефикаснијом. Осим информација, грађани у Услужном центру имају могућност да добију и персонализовану картицу „Стари град мисли на тебе“, уз коју могу да се пријаве на бесплатне програме које организујемо, али и остваре бројне попусте и бенефите. Старограђанима су, уз картицу, на располагању бесплатни културно уметнички, рекреативни и спортски програми, намењени различитим узрастима и афинитетима. Такође, у сарадњи са нашим партнерима, за грађане смо припремили и бројне попусте и погодности”, указао је председник општине.

„Један од приоритета градске општине Стари град била је брига о људима. Зато смо и креирали Услужни центар намењен свим грађанима наше општине. Од 2021. године креирали смо више од 63 различитих бесплатних програма намењених свим грађанима наше општине. Имамо више од 10.000 задовољних корисника староградске картице који су искористили своју могућност и учествовали у бесплатним програмима које смо организовали за њих”, истакао је председник Градске општине Стари град Радослав Марјановић.

Колико је велико интересовање у локалној заједници за ове слободне активности, које су потпуно бесплатне и доприносе значајним уштедама породичних буџета, говори податак да су за пети циклус родитељи пријавили 1.355 деце, неку и на више занимљивих програма са садржајима које је припремила општина, са педагозима и стручњацима из различитих области.

С друге стране, у оквиру програма, општина за пензионере организује бесплатне излете, као и крстарења београдским рекама. У петом циклусу организованих излета староградски пензионери путовали су у посету Врњачкој Бањи и Зрењанину, док је у априлу месецу 2023. године, Општина Стари град за своје пензионере организовала излете у манастир Тумане и Голубац, Овчарско-кабларску клисуру и Сремску Митровицу.

Пријаве до краја месеца

„Процедура за пријаву је врло једноставна. Довољно је доћи у Услужни центар општине Стари град који се налази у приземљу општинске зграде (улаз из Нушићеве улице), са својом Староградском картицом и попунити формулар за излет за који се одлучите”, рекао је Марјановић и додао да је на програму десерт различитих дестинација а да су тренутно актуелни излети Текериш-Манастир Каона-Шабац и Пећина Рисовача-Топола-Опленац-Аранђеловац.

„Такође, наши најстарији суграђани имају прилику да наш Београд и Стари град виде из једног потпуно новог и другачијег угла, током крстарења Савом и Дунавом. Пријаве трају до краја маја”, рекао је Марјановић и додао да је у Услужном центру градске општине Стари град почело и издавање сезонских карата за отворене базене које је град Београд обезбедио.

Процедура је иста као и прошле године – на избрендираном шалтеру града Београда, у оквиру нашег Услужног центра грађани ће моћи да, независно од пребивалишта, добију персонализовану, сезонску карту за отворене базене”, рекао је Марјановић.

За пријаву је потребна само лична карта, а за малолетна лица то ће чинити родитељ уз приложену здравствену књижицу.

Информације о бесплатним програмима и персонализованој картици „Стари град мисли на тебе“ могу се добити сваког радног дана од 8 до 16 часова, у Услужном центру општине Стари град (улаз из Нушићеве улице, угао са Македонском), као и путем броја телефона – 0800 077 775 (бесплатан телефонски позив).