САСТАНАК АКТИВА ДИРЕКТОРА СТАРОГРАДСКИХ ОСНОВНИХ ШКОЛА И РУКОВОДСТВА ОПШТИНЕ: ИНВЕСТИЦИОНА УЛАГАЊА У ОСНОВНИМ ШКОЛАМА ЗА 2023. ГОДИНУ

У ОШ „Дринка Павловић“ одржан је састанак актива директора седам основних школа које се налазе на територији Градске општине Стари град: ОШ „Краљ Петар Први“, ОШ „Скадарлија“, ОШ „Браћа Барух“, ОШ „Михаило Петровић Алас“, ОШ „Вук Караџић“, ОШ „Дринка Павловић“ и ОШ „Драган Ковачевић“.

Састанку су присуствовали и председник ГО Стари град Радослав Марјановић, заменик председника Александар Тодоровић, члан Већа општине Недељко Неђа Јовановић, као и руководиоци два општинска одељења, Весна Јанковић, руководилац Одељења уа буџет и финансије, и Бојан Бојић, руководилац Одељења за друштвене делатности и пројекте развоја.

Повод за организацију састанка актива директора основих школа и општинског руководства била су инвестициона улагања општине у основне школе за текућу 2023. годину, будући да је унапређење квалитета амбијента у којем се образују староградски школарци један од приоритета у раду Градске општине Стари град.

„За ову годину из буџета општине издвојено је укупно 36 милиона динара за све староградске основне школе. Уколико износи за радове буду већи, додатна средства ће обезбедити Градски секретаријат за образовање и Министарство просвете. Градска општина Стари град и за следећу буџетску годину припрема детаљан програмски буџет, а у сарадњи са директорима основних школа, у Стратегију развоја општине уврстићемо све неопходне радове и потребе наших школа у циљу да помогнемо што квалитетнијем образовању наших најмлађих суграђана. С обзиром на то да буџет општине није велики, за ову годину смо за сваку школу издвојили по четири милиона динара, а новац ће бити утрошен према претходно утврђеном плану“, рекао је на састанку са директорима основних школа председник Радослав Марјановић, који је подсетио да је Градска општина Стари град у претходној години из буџета издвојила значајна средства за реконструкцију и уређење дворишта староградских вртића која се налазе у оквиру Предшколске установе „Дечји дани“.

Новцем из буџета општине за инвестициона улагања у текућој години у  ОШ „Скадарлија“ биће постављен нови видео-надзор, а комплетно ће се реконстуисати и школско двориште. У ОШ „Краљ Петар Први“ такође ће се ове године изводити радови на уређењу школског дворишта.

У ОШ „Михаило Петровић Алас“ биће изведени радови на санацији и замени подних керамичких плочица у приземљу школе, док ће у ОШ „Вук Караџић“ бити замењен школски намештај, клупе и столице, паркет у свечаној сали и подне облоге у учионицама, као и поправка постојећег видео надзора, а у ОШ „Драган Ковачевић“ биће санирана кишна канализација у дворишту школе према Шафариковој улици.

У Основној школи „Браћа Барух“ биће реконструисано и асфалтирано комплетно школско двориште, што је највеће улагање у односу на све остале школе, будући да је ова инвестиција вредна 11.933.000 динара.

Двориште ће бити реновирано и у ОШ „Дринка Павловић“, где ће бити постављене и нове клупе за седење. Реч је о дворишту иза школе, према Кондиној улици, које користе како ученици и наставници за одржавање часова фазичког васпитања, тако и многобројни грађани општине који на том месту проводе време са својом децом.